sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Little Lamb


Doresc sa va prezint un nou produs al magazinului Greenbaby, si anume scutecele tip pantalonas din bambus, Little Lamb.

Compania Little Lamb apartine unei familii cu sase copii, care au fost crescuti toti in scutece lavabile (si inca sunt). Scutecele se fabrica in Turcia, si se transporta in Wales, de unde se trimit in numeroase tari in lume. Familia care conduce compania considera un lucru important sa mentina preturi scazute si in aceeasi timp, calitate impecabila.

Scutecul Little Lamb din fibra de bambus este un scutec foarte usor de folosit. Se gaseste in doua marimi, una de la nastere pana la varsta de aproximativ 9 luni, alta de la 9 luni pana la trecerea la olita. Scutecul se prinde pe talia bebelusului cu scai. Aceste scutece tip pantalonas se folosesc impreuna cu chilotei suport impermeabili (de exemplu chilotei suport Bummis).

Compozitia scutecului este 90 la suta bambus, 10 la suta poliester. Scutecul se spala la masina, si datorita continutului de poliester, isi mentine forma foarte bine. Pentru protectia bebelusului si al mediului inconjurator, se recomanda folosirea unui detergent ecologic, dar se pot spala si cu detergent normal.

marți, 24 noiembrie 2009

Scutece pentru inot si alte produse Imse Vimse




Produsele suedeze Imse Vimse sunt de inalta calitate, si se confectioneaza din bumbac organic certificat Oeko Tex 100 Standard. Compania este condusa de o echipa de femei de afaceri dedicate, care se asigura in mod regulat ca manufactorii sa respecte cerintele lor legate de protectia mediului, calitate si conditii de munca decente pentru angajati.
Produsele lor au primit numeroase premii internationale.

Acum la magazinul Greenbaby gasiti cateva produse din gama larga si diversificata Imse Vimse. Va oferim chiloteii pentru antrenament la olita Imse Vimse, din bumbac organic, in doua modele frumoase, absorbante intime lavabile din bumbac organic, si tampoane de san lavabile din bumbac organic, precum si scutecele pentru inot.

Va asteptam cu drag sa le incercati!

luni, 23 noiembrie 2009

Ziua de nastere nr. 2



Ágnes implineste 2 ani azi. Mi-e greu sa cred ca au trecut deja doi ani de cand s-a nascut. Ma bucur ca a devenit o fetita mare si frumoasa, care ne face sa radem in fiecare zi.

Petrecerea o vom tine in cateva zile. Inca caut o reteta buna de tort cu branza, asadar, daca cunoasteti una, sa-mi scrieti si mie :)



vineri, 20 noiembrie 2009

Mic dictionar de scutecologie



Deoarece scutecele refolosibile sunt relativ noi pe piata romaneasca, exista multe expresii diferite pentru acelasi lucru, si cred ca aceasta ingreuneaza orientarea mamicilor in lumea scutecelor refolosibile. Mi-am propus sa incerc sa fac putina ordine in terminologia folosita in domeniu.

Scutece refolosibile: scutece din material textil, constand dintr-o parte absorbanta, si una impermeabila, care se pot spala si refolosi. Se numesc si scutece lavabile.


Scutece de panza
: bucati de panza in forma de patrat sau dreptunghi, care se pot impaturi in diferite feluri si folosite ca scutece cu un chilotel suport

Prefold: scutece din bumbac sau alte fibre (ex. bambus), care au o impartire in trei pe verticala si sunt cusute din mai multe straturi de material (de obicei 8 straturi in mijloc, 4 in cele doua extremitati) Scutecele prefold se folosesc cu chilotei protectie (scutec suport, chilotel suport) din PUL, lana sau polar, si se pot prinde cu un ac de scutece sau un snappy. Scutecele prefold pot fi impaturite in diferite feluri, pentru baieti, fetite, bebelusi alaptati exclusiv etc.




Snappy
: dispozitiv din plastic, care se foloseste la fixarea prefoldului pe bebelus.


Scutec tip pantalonas: scutecele tip pantalonas arata ca un scutec de unica folosinta, dar se confectioneaza din diferite materiale: bumbac organic, bumbac, bambus, frotir etc. Aceste scutece se prind pe bebelus cu capse sau scai. Unele scutece tip pantalonas sunt pe marimi, iar altele sunt one size (marimea se regleaza cu capse de la 3,5 kg pana la 13-16 kilograme, depinde de marca). Aceste scutece se folosesc cu chilotei impermeabili.



Chilotel impermeabil (chilotel suport): partea exterioara a scutecului, cu rolul de a mentine umezeala in interior. Chiloteii impermeabili se confectioneaza de obicei din PUL (poliuretan laminat). In unele sisteme de scutece refolosibile, chiloteii sunt separat si se pun pe bebelus separat, peste partea absorbanta (care poate fi prefold, scutec de panza sau scutec tip pantalonas), iar in cazul scutecelor all-in-one stratul de PUL este incorporat in scutec. Exista si chilotei suport din lana sau polar. Cele de lana necesita tratament special cu lanolina, circa o data pe luna. Avantajul lor fata de chiloteii suport din PUL este ca sunt din material natural si asigura o ventilatie mai buna. (totusi, unele bebelusi pot fi alergice la lana si nu le pot folosi)




Scutece all-in-one: in cazul scutecelor all-in-one partea impermeabila si partea absorbanta sunt cusute impreuna, deci scutecul se imbraca pe copil intr-o bucata (foarte similar cu scutecele de unica folosinta). Din aceasta cauza, aceste scutece sunt favoritii taticilor si baby sitterelor. De altfel, aceste scutece pot fi putin problematice, din cauza ca straturile nu se pot dezasambla la spalare, si pot aparea probleme de miros (nu necesar). Scutecele aio sunt pe marimi de obicei, si de obicei sistemul AIO este sistemul de scutece refolosibile cel mai costisitor.



Scutece cu buzunar: scutecele cu buzunar consta dintr-un chilotel suport, cu exterior din PUL, si parte interioara din fleece. Buzunarul este format de aceste doua straturi, si absorbantele se pot introduce in acest buzunar. Si aceste scutece se imbraca pe bebelus intr-o bucata, ca si scutecele all-in-one. Avantajul acestui sistem, fata de scutecele all-in-one este, ca scutecul se poate dezasambla la spalare, ceea ce asigura o curatare mai buna a scutecului. Aceste scutece se gasesc pe marimi, sau one size, depinde de marca.

luni, 16 noiembrie 2009

La multi ani blogule!

Mi se pare incredibil, dar azi se implineste un an de cand am inceput sa scriu acest blog, cu scopul de a impartasi experientele mele despre purtarea bebelusilor si folosirea scutecelor refolosibile. Am sperat, ca prin scrierile mele, aceste minunatii vor deveni mai cunoscute si mai populare si in tara noastra, spre beneficiul bebelusilor, care astfel scapa de marsupii prost facute si scutece din hartie si chimicale. Nu stiu daca am reusit, dar stiu ca prin acest blog am intrat in lumea blogosferei, despre care stiam foarte putin, si unde am fost intampinata de bloggerite prietenoase, care, m-au acceptat si sustinut cand a fost nevoie in acest an. Va multumesc! Datorita voua, cititorilor fideli blogului, am simtit ca are rost sa continui scrierea blogului.
Ce sa mai spun? La multi ani, blogule!

luni, 9 noiembrie 2009

Promotia saptamanii 9-15 noiembrie


Saptamana aceasta puteti achizitiona chilotei suport (chilotei de protectie) Bummis la preturi promotionale la magazinul Greenbaby. Chiloteii suport se gasesc in doua variante, Bummis Super Brite si Bummis Super Whisper Wrap, cu modele vesele si colorate. Chiloteii suport se folosesc cu scutece tip prefold, scutece pantalonas sau scutece de panza sau finet.
Sunt economice, foarte simple de folosit si de curatat.

vineri, 6 noiembrie 2009

Cum se poarta un mei tai?



Generalitati:
-Este bine sa legati bebelusul sus in mei tai, acest lucru insemnand ca este de ajuns de sus daca ii puteti saruta fruntea confortabil, fara sa va aplecati mult.
-La purtarea in spate e bine ca capul bebelusului sa fie macar la inaltimea gatului (mai bine barbiei) persoanei purtatoare
-Si mei tai-ul, ca si wrapul, se leaga strans. Acest lucru asigura pozitia corecta si confortul pentru copil si purtator.
-Bretelele mei tai-ului trebuie incrucisate peste funduletul bebelusului (nu peste spatele!!!), si netezite frumos, iar dupa aceea se conduc in spate sau in fata (depinde de pozitionare) sub picioare (un plus de siguranta). Bretelele astfel aranjate ajuta la sustinerea greutatii.
-La sfarsit legati bretelele cu nod dublu

Aici aveti cateva instructiuni:

Purtarea in fata, cu mei tai necaptusit la sold (se leaga simplu, ca un sort-apron style)

Purtarea in fata cu mei tai cu sold captusit (non apron style)

Purtarea in spate cu mei tai cu sold necaptusit:

Purtarea in spate cu mei tai cu sold captusit.

Mei tai-ul se poate folosi si pentru purtarea pe sold. Instructiuni aveti aici.