duminică, 20 decembrie 2009

Operatiunea turta dulce


In jurul sarbatorilor imi place sa petrec diminetile de sambata in bucatarie. Ador mirosul de scortisoara, asa ca din cand in cand coc cate o prajitura cu scortisoara, si astfel umplu toata casa cu mirosul placut.
Ieri dimineata am facut turta dulce cu ajutorul fetitei mele. Am petrecut cateva ore placute in bucatarie, timp in care Agnes s-a acoperit cu faina din cap pana-n picioare, a mai gustat aluatul de cateva ori, si a si taiat cateva stelute sa ma ajute.
Anul aceasta am incercat o reteta noua, pe care l-am gasit pe un blog in limba maghiara. M-am gandit sa impartasesc reteta si cu voi, traducandu-l in limba romana (cu toate ca nu cunosc foarte bine "expresiile de patiserie" in limba romana.)

Iata:

Ingrediente
250 grame miere
1 lingurita de coaja de portocale rasa
1 lingurita de pudra de scortisoara
1 lingurita de cuisoara rasa (data aceasta am omis)
1 lingurita de ghimbir ras
30 grame de margarina
3+1 oua
300 grame de zahar
1 kg de faina
2 lingurite de bicarbonat de sodiu

Incalzim mierea cu coaja de portocala si condimentele pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam margarina, si amestecam pana se omogenizeaza.
Cele 3 oua se amesteca cu zaharul pana ce zaharul se topeste bine. Faina se cearna cu bicarbonatul de sodiu. Dupa aceasta adaugam alternativ mixtura de faina si cea de miere la zaharul cu oua. Cand compozitia se omogenizeaza o impachetam in folie si punem la frigider peste noapte. Asa va fi usor sa lucram cu aluatul.

A doua zi impartim aluatul in doua, jumatate il punem inapoi in frigider ca sa nu se inmoaie pana ce lucram cu cealalta jumatate. Luam jumatatea si il intindem circa 3-5 milimetri gros, si il taiem in forme diferite. Le ungem cu un albus batut si le coacem in circa 5-10 minute in cuptorul de 180 grade (eu am aragaz vechi, l-am pus pe treapta a 5-6-a, 8 fiind cel mai cald).

Decorare: cu amestecul facut dintr-un albus batut si 200-250 grame de zahar pudra adaugat treptat la albus.

vineri, 18 decembrie 2009

Ultima promotie a anului



Intre 18-23 decembrie puteti cumpara la pret promotional urmatoarele produse:

Cumparati un Mei tai Hunbaba sau Mei Tai Hajtka, sau un wrap Hoppediz sau Storchenwiege, si primiti cadou un sapun Galador in valoare de 13 RON.

Puteti cumpara o pereche de pantofi Gucio si o pereche de jambiere Hoppediz, la pretul promotional de 165 RON (economisiti 19 RON).

Nu stiu cand voi avea timp sa pun promotia si pe site, asadar nu trebuie sa asteptati. Promotia este deja valabila, in limita stocului disponibil.

sâmbătă, 12 decembrie 2009

Promotiile continua...



Intre 11-17 decembrie puteti achizitiona mai multe produse in cadrul promotiilor de la Greenbaby.

Daca cumparati un pachet de 10 sau 20 de scutece lavabile Pop-in sau Little Lamb, primiti cadou un jambier Hoppediz frumos si practic. Va recomand seturile de scutece, fiind ca sunt mai economice decat sa cumparati la bucata. Cumparand seturi Pop-in primiti si mai multe accesorii utile: sac pentru depozitarea scutecelor, absorbante de noapte si hartie pentru protectia scutecelor.


Si sapunurile Galador se gasesc in pachete promotionale. Pachetele Galador sunt cadouri perfecte de Craciun. Pachetul pentru intreaga familie contine cate un sapun pentru fiecare membru al familiei: un sapun baby delicat, pentru bebelus, un sapun cu morcovi pentru mamica si un sapun cu muguri de pin pentru tatic.

Pachetul pentru barbati contine un sapun cu muguri de pin, si un sampon solid. Foarte multi barbati din familia mea si dintre prieteni agreaza sapunul solid, asadar, vi-l recomand cu drag sa-l faceti cadou. Poate asa reusiti sa inlocuiti samponurile obisnuite cu un sapun 100 la suta natural.

Pachetul pentru mamici contine sapunuri cu care va puteti rasfata: un sapun cu miere, un sapun exfoliant cu fulgi de ovaz, si un sapun nou de la mesterul sapunar, sapun cu scortisoara. Sapunul cu scortisoara va va incalzi trupul si sufletul in zilele racoroase de iarna.

Va asteptam!

joi, 10 decembrie 2009

Produse de iarna la Greenbaby


La magazinul Greenbaby puteti achizitiona aparator (cover) Hoppediz, care se poate folosi pentru a proteja bebelusul purtat in wrap sau mei tai de frig si vant. Cover-ul este foarte usor de utilizat, si se poate folosi pentru purtarea in fata si in spate. Este confectionat din material fleece calduros si moale, si se gaseste la Greenbaby in doua culori: gri inchis si rosu.



Acum la Greenbaby gasiti si jambiere de iarna, din material calduros si pufos. Compozitia jambierelor de iarna este ca.45% lana Merino, ca. 30% modal, ca. 15% poliamida, si 10 la suta casmir. Jambierele sunt accesorii foarte practice, deoarece protejeaza picioarele sau bratele bebelusului de frig. Se pot folosi la plimbari si prin casa. Se gasesc in culori frumoase precum kiwi, rosu, crem, si in varianta cu dungi, culoarea kiwi-crem. Vi le recomand cu drag!

vineri, 4 decembrie 2009

Promotii, promotii!!!


Si in luna decembrie va asteptam cu promotii noi in fiecare saptamana la magazinul Greenbaby.

In saptamana 4-10 decembrie puteti achizitiona seturi start Wonderoos la pret promotional, si cu set primiti si un cadou de la Galador.
Seturile Start Wonderoos sunt un cadou perfect. Setul contine trei scutece lavabile Wonderoos, in culori pentru fetite (rosu, roz, alb) sau baieti (diferite nuante de albastru), o rola de hartie de protectie, trei servetele lavabile (pentru a inlocui servetelele umede), totul intr-un sac (roz sau albastru deschis) pentru depozitarea scutecelor.

Tot aceasta saptamana va oferim chiloteii training Imse Vimse la pret promotional. Aceste scutece training se gasesc in doua modele frumoase, cu animale de farm sau zoo. Chiloteii va vin in ajutor in procesul de trecere la olita.

Va asteptam!