luni, 25 ianuarie 2010

Noutati in magazin!

Acum gasiti doua produse noi la magazinul Greenbaby.

Cei de la Imse Vimse au creat un sapun natural pentru inlaturarea petelor. Acest sapun contine ulei de palmier, ulei de cocos si extract de citrice. Inlatura chiar si petele persistente, dar este mai bland decat solutiile obisnuite pentru inlaturarea petelor (V**ish de ex.). Poate fi folosit si ca un sapun obisnuit pentru spalarea unor articole mai mici cu mana. Sapunul il gasiti la sectiunea accesorii scutece.



Hartia pentru protectia scutecelor lavabile de la Pop-in s-a innoit: acum se gaseste in pachete a cate 2*100 foi, la un pret avantajos. Hartia se gaseste la sectiunea la scutece refolosibile Pop-in.

vineri, 22 ianuarie 2010

Lichidare stoc




Acum la Greenbaby gasiti unele produse la un pret foarte avantajos. Va asteapta doua wrapuri Storchenwiege de 4,6 m, modelele Lilly si Leo Natur, la pretul de 259 RON (pret vechi 299 RON), si doua mei tai-uri Hajtka frumoase, la pretul de numai 219 RON! Promotia dureaza pana la limita stocului disponibil.

miercuri, 13 ianuarie 2010

Purtarea pe sold


Purtarea pe sold este felul cel mai natural de a ne purta copii. Chiar si fara orice mijloc de purtare, mamele isi pozitioneaza instinctiv bebelusii pe sold cand le poarta in mana. Soldul pare a fi creat exact pentru acest lucru: pentru a cara confortabil un copilas.
Totusi, ne este mai usor daca ne purtam bebelusii pe sold cu un mijloc de purtare, care preia greutatea copilului, si ne elibereaza macar o mana.

De la ce varsta putem purta copilul pe sold?
Putem incepe purtarea pe sold de la varsta de aproximativ 4-6 luni, cand simtem deja ca bebelusul incepe sa se sustina, si l-am purta pe sold si fara mijloc de purtare.

Purtarea pe sold nu este recomandata pe o durata mai lunga, deoarece greutatea copilului cade pe un umar. Daca totusi va purtati copilul pe sold timp mai indelungat, este bine sa-l mutati de pe un sold pe celalalt din cand in cand.

In ce mijloace putem purta copilul pe sold?

Putem purta copilul pe sold in sling fix (pouch), sling cu inele (ring sling), wrap si mei tai. In afara de acestea, exista si un mijloc de purtare creat exclusiv pentru purtarea pe sold, numit Scootababy.

Cum purtam copilul pe sold?

Si la purtarea pe sold trebuie sa tinem cont de cateva lucruri. Este la fel de important ca si in cazul purtarii in fata sau in spate, ca picioarele copilului sa fie flectate si sa fie sustinute de mijlocul de purtare pana la spatele genunchilor.

Purtarea pe sold inseamna ca corpul copilului trebuie sa fie pozitionat perpendicular pe corpul mamicii. Daca nu este asa, atunci poate purtam copilul pe lateral, dar nu pe sold.

Si in acest caz este important ca coloana copilului sa fie sustinuta bine de mijlocul pentru purtare, si ca aceasta sa fie legat deajuns de stramt, ca copilul sa nu se miste din loc cand ne miscam. Este foarte important sa folosim un shttp://www.blogger.com/img/blank.gifling fix de marime potrivita, iar in cazul celelaltor mijloace, sa le legam deajuns de stramt.

Cateva instructiuni pentru purtarea pe sold:

Sling fix (pouch)

Sling cu inele (ring sling)-aici.

Wrap:

Legatura simpla pe sold. Pentru aceasta legatura aveti nevoie de un wrap scurt. Daca il legati cu una mai lunga, materialul ramas poate fi putin deranjant.

Legatura incrucisata pe sold (Hip Cross Carry)

legatura kangur pe sold (hip cangaroo)

Hüftschlinge
sau Robin's Hip Carry. Aceasta este legatura mea de sold preferata. Poate parea putin complicat, dar nu este greu de invatat. Se poate lega foarte bine cu un wrap mai lung.

Legatura rebozo cu mai multe variatii. Pentru aceasta aveti nevoie de un nod alunecator, care se leaga asa.

Mei Tai

Mei Tai-ul nu este facut pentru purtarea pe sold, totusi este posibil sa va purtati bebelusul pe sold in mei tai.
Aici aveti instructiuni video si in imagini.

luni, 11 ianuarie 2010

Accesorii pentru scutece refolosibile- Nappi Nippa


La magazinul Greenbaby au sosit dispozitivele din plastic, numite Nappi Nippa, care ajuta la fixarea scutecelor prefold. Nappi Nippas sunt inlocuitorii acelor pentru scutece. Sunt confectionate din plastic colorat, si folosirea lor este foarte simpla.

joi, 7 ianuarie 2010

Probleme in folosirea scutecelor lavabile


Folosirea scutecelor lavabile nu este grea, dar cateodata pot aparea probleme, care pot fi frustrante pentru mamici. De aceea mi-am propus sa scriu un mic ghid de troubleshooting, care sa va ajute la depistarea si solutionarea problemelor legate de utilizarea scutecele refolosibile.

Ce facem daca apar scurgeri frecvente?

La folosirea scutecelor refolosibile atitudinea noastra este foarte importanta. Scutecele de unica folosinta ne-au invatat sa fim perfectioniste, ne-au facut sa credem ca o scurgere din scutec este un lucru abnormal. Scutecele lavabile moderne sunt mai performante decat cele in care am crescut noi (ar trebui sa ne intrebam parintii despre frecventa "accidentelor"), dar si cu aceste scutece lavabile moderne scurgerile sunt mai dese decat in cazul celor de unica folosinta. Trebuie sa fim constiente de acest fapt, si sa trecem la folosirea scutecelor lavabile numai daca putem accepta acest lucru. Eu consider ca o scurgere nu este o tragedie, in special daca ma gandesc la avantajele acestor scutece refolosibile.

Scurgerile pot fi cauzate de mai multe lucruri. Daca observam scurgeri frecvente, e bine sa verificam daca scutecul este de marimea potrivita pentru bebelusul nostru. Un scutec prea larg, sau unul prea stramt poate conduce la scurgeri. Folosirea hainelor prea stramte peste scutecul lavabil este o alta cauza a scurgerilor. Trebuie sa fim atente in special la marimea body-ului folosit. In general, cu scutecele lavabile e bine sa folosim body-uri cu o marime mai mare. Si eu am constatat mai multe scurgeri intr-o perioada, si cand am inceput sa las body-ul desfacut intre picioare, problema a disparut.
Daca observam scurgeri frecvente aceasta poate fi cauzat si de faptul ca nu schimbam scutecul destul de des. Un scutec lavabil ar trebui sa reziste circa 2-3 ore. Daca scutecul devine ud in mai putin de 2-3 ore, atunci trebuie sa marim absorbtia scutecului, adaugand mai multe absorbante.
Trebuie sa fim atente si la intretinerea chiloteilor suport, in special in cazul scutecelor cu buzunar. Daca le spalam cu prea mult detergent, sau daca folosim balsam de rufe (acest lucru nu este recomandat de loc!), se poate intampla ca partea impermeabila a scutecului isi pierde impermeabilitatea. Putem decide daca aceasta e cazul daca absorbantele din scutec sunt aproape uscate, iar umezeala trece de partea exterioara la scurt timp dupa ce am schimbat bebelusul.
Unele scutece sunt potrivite pentru a fi folosite ziua, dar nu fac fata noaptea, cand cantitatea urinei este mai mare. In general, scutecele din bambus absorb mai mult lichid decat cele din bumbac, de aceea, daca trebuie sa marim absorbtia scutecului, e bine sa folosim absorbante din bambus, sau sa trecem la folosirea scutecelor din bambus. Multe mamici, care au avut probleme cu gasirea unui scutec potrivit pentru noapte (care rezista 8-10 ore fara a fi schimbate), au trecut la folosirea chiloteilor suport din lana cu scutece tip pantalonas si problemele au disparut (si eu ma numar intre aceste mamici :))


Ce facem daca scutecul miroase urat si dupa spalare?

Acest lucru poate aparea daca la spalarea scutecelor am folosit prea mult detergent, care s-a depus intre fibrele scutecului. Si in acest caz exista o solutie: trebuie sa spalam scutecele fara detergent sau cu foarte putin detergent la ciclu lung, cu prespalare, la temperatura ridicata (minim 60 de grade). E bine sa clatim scutecele de mai multe ori, pana cand observam ca nu mai sunt bule de detergent in apa.
Cand spalam scutecele e bine sa adaugam 50 de ml de otet alimentar la ciclul de clatire, deoarece otetul ajuta la dizolvarea resturilor de detergent ramase intre fibrele scutecelor.