luni, 21 februarie 2011

Magyarinda SSC calator - regulament si castigatori


Dupa cum am promis, am extras numele celor care vor incerca, testa Magyarinda SSc timp de o saptamana. Pe cele doua bloguri s-au inscris in total 21 de persoane, majoritatea mamici. :) Am decis sa dau posibilitatea de a incerca acest mijloc de purtare tuturor, numai ca va lua ceva timp pana Magyarinda calatoreste la fiecare.

Iata primii zece care vor testa mijlocul de purtare (numele lor au fost extrase cu ajutorul random.org)

Ordinea finala:

1 zsuzsa- 24 februarie-2 martie
2 Andreea- 3 martie-9 martie
3 Dahnah- 10 martie-16 martie
4 Ligia- 17 martie-23 martie
5 Corry- 24 martie-30 martie

6 Brigita-31 martie-6 aprilie
7 Mokuspar- 7 aprilie-14 aprilie
8 Majusvan- 15 aprilie-21 aprilie

9 Magnes-22 aprilie-28 aprilie
10 Csilla-29 aprilie-5 mai




Va rog, sa-mi scrieti datele personale- numele, adresa si un numar de telefon intr-un e-mail la info arond greenbaby punct ro. In e-mail mentionati si numele folosit aici pe blog, sa stiu despre cine este vorba. Magyarinda va porni la drum indata ce am toate datele necesare. Traseul Magyarinda nu va respecta neaparat ordinea de pe lista din sus- daca vor fi doi participanti din acelasi oras de exemplu, in mod normal, Magyarinda ramane in orasul respectiv pana ambii participanti l-au testat timp de o saptamana. Voi publica aici ordinea finala dupa ce primesc adresele voastre.
Dupa primele zece statii, Magyarinda vine inapoi la mine pentru inspectie, si dupa aceea iar merge la drum.

Iata lista celor 11 care il pot testa in a doua tura:

1 Kinga- 6 mai-12 mai
2 Igric-13 mai-19 mai
3 Kerieri- 20 mai-26 mai
4 Madalina 9 iunie-17 iunie
5 Kisboszi- 15 iunie-23 iunie

6 Beata- 24 iunie-30 iunie
7 Mira-1 iulie-7 iulie
8 Nicoleta 8 iulie-14 iulie
9 Elena-15 iulie-22 iulie

Cum se foloseste Magyarinda: vezi instructiunile video aici

Regulament:
-Magyarinda se expediaza la urmatorul participant bine ambalat, cu un curier rapid (recomand Nemo Expres sau Fan Courier) sau cu Priori Post pe a 7.-a zi dupa primire. Taxele de expediere vor fi suportat de cel care trimite mijlocul de purtare. Daca locuiti undeva unde nu sunt servicii de curierat, puteti sa/l trimiteti cu serviciul de mesagerie al Postei Romane.

-Va rog mult sa ma anuntati intr-un comentariu lasat dupa acest articol, aici pe blog sau intr-un e-mail cand ati expediati sau ati primit Magyarinda SSC.
-Dupa saptamana de testare va rog sa-mi trimiteti si o poza si sa-mi scrieti cateva randuri despre experientele voastre cu Magyarinda tot intr-un comentariu pe blog

-Spalati Magyarinda numai daca este foarte necesar, la 30 de grade, manual!

Sper sa aveti o experienta nemaipomenita cu Magyarinda SSC!

miercuri, 9 februarie 2011

Magyarinda SSC calator!



Dupa mei tai-ul Hajtka calator si un alt mijloc de purtare vrea sa calatoreasca prin tara. Este vorba de un mijloc de purtare cu catarama, Magyarinda SSC.
Magyarinda SSC este un mijloc de purtare de foarte buna calitate, confectionat in Ungaria si este recomandat tuturor parintilor dornici sa-si poarte copilul. Se poate folosi cu bebelusi mici, dar este confortabil si cu copii mai grei. Se fixeaza pe talie cu ajutorul cataramelor. Are bretele captusite, confortabile. Mijloacele de purtare cu catarama se pot folosi pentru plimbari mici dar si pentru excursii pe munte.
Daca doriti sa testati un Magyarinda SSC timp de o saptamana, inscrieti-va in campania de testare.

Conditii de participare:
-un bebelus sau copil mic in dotare
-cont pe Facebook

Iata ce aveti de facut:

-deveniti fani ai paginii Greenbaby pe Facebook
-scrieti intr-un comentariu pe blog dupa acest articol de ce doriti sa incercati acest mijloc de purtare
-puneti linkul paginii Greenbaby de pe Facebook pe wall-ul vostru.

Daca aveti un blog si doriti sa va mariti sansele, scrieti un articol pe blogul vostru despre acest concurs, sau despre orice produs din magazinul Greenbaby

Inscrierile in campania de testare se fac pana 20 februarie, ora 9 dimineata. Voi anunta numele celor care pot incerca Magyarinda SSC pe 21 februarie, iar Magyarinda va porni pe drum dupa ce fiecare participant imi trimite numele, numarul de telefon si adresa pe mail.

Va astept!

marți, 8 februarie 2011

Forum nou pentru mamici!



Am deosebita placere de a va anunta, ca am pornit un forum nou, bilingv, pe nume Zsebibaba, pentru mamici care doresc sa discute despre attachment parenting, purtarea bebelusilor, alaptare la cerere si despre un stil de viata sanatos si ecologic. Forumul este bilingv, deoarece am considerat un lucru important ca fiecare mamica sa poata purta discutii despre aceste subiecte in limba sa materna. Forumul Zsebibaba ar putea fi un punct de legatura intre comunitatea mamicilor maghiari si romani din Romania.
Va astept la taclale cu mult drag!

sâmbătă, 5 februarie 2011

Cum se recunoaste un mei tai bun



Cred ca si voi ati observat, ca pe piata romaneasca au inceput sa apara din ce in ce mai multe mijloace de purtare DIY, adica nu de firma, ci cusute de mamici talentate (si mai putin talentate). Vad ca se vand mai multe feluri de mei tai, wrap si slinguri fixe si cu inele. Acest lucru m-ar bucura foarte mult, pentru ca o oferta mai mare si variata de mijloace de purtare ar putea convinge mai multe mamici, ca purtarea bebelusilor este un lucru bun care merita incercat, dar nu pot sa ma bucur cand vad, ca unele dintre aceste mijloace de purtare nu sunt de calitate corespunzatoare.
Ar fi important ca pe de o parte, cei care doresc sa coase mijloace de purtare spre vanzare sa nu faca compromisuri: sa foloseasca materiale de calitate foarte buna, chiar daca aceasta inseamna un mijloc de purtare mai scump. Nu cred ca ar trebui sa economisim bani pe seama sigurantei copiilor. Ar fi la fel de important ca cei care vand mijloace de purtare, sa se priceapa la purtarea copiilor, sa poata indruma pe cei care cumpara mijloace de purtare de la ei.
Pe de alta parte, ar fi bine daca si mamicii care cumpara mijloace de purtare sa poata sa faca diferenta intre un mijloc de purtare bun, si unul de calitate mai slaba. Altfel, poate ca isi vor cheltui banii pe un mijloc de purtare necorespunzator, pe care nu-l pot folosi.

Mai demult am scris un articol despre wrapuri, Cum se cunoaste un wrap bun, acum voi scrie despre caracteristicile unui mei tai bun. Scopul publicarii acestui articol nu este de a le descuraja pe mamicile care doresc sa-si faca o afacere din confectionarea si vanzarea mijloacelor de purtare, ci de a le incuraja, sa imbunatateasca calitatea produselor lor si de a informa pe cei dornici sa cumpere un mijloc de purtare, ca sa poata alege un mijloc de purtare de calitate. Imi doresc ca pe piata romaneasca sa apara mei tai-uri si alte mijloace de purtare cusute de mamici din Romania de asa buna calitate, incat sa nu mai fie nevoie sa importam mijloace de purtare bune din alte tari.

Material

Materialul mei taiului (cu exceptia materialului de decor), in caz ideal ar trebui sa fie un material de densitate peste 300 gr/mp (exceptie: mei taiurile din wrap tesut), bumbac bio, in cel mai bun caz. Se pot folosi mai multe feluri de material:

* Canvas (panza)
* Twill (tesut cu legatura tip diagonal)
* Wrap tesut
* catifea cord

Pentru cusut se foloseste ata de cusut industriala, cu o grosime peste 80 si din poliester 100%.

Constructie, marimi

Puntea este de obicei un patrat sau dreptunghi la care se ataseaza doua bretele de sold si doua bretele de umar.

Detalii:

* Puntea: 2-3 straturi din aceeasi material ca si bretelele, respectiv un strat de material moale intre doua straturi de material de bretea, un material decor pe partea exterioara. Materialul folosit ca decor poate fi aproape orice fel de material, important este sa nu fie un material alunecos. Puntea poate fi dotata cu o gluga, sau poate sa se termine intr-o curbura (de obicei captusita, pentru a sustine capul bebelusului). Puntea are o latime de circa 35-40 de centimetri (sau poate fi reglabil intre 20-40 centimetri) la partea care vine la sold, iar inaltimea 40-50 de centimetri.

* Bretele: sunt atasate la punte intr-un unghi de circa 120 de grade. Sunt doua bretele de sold si doua de umar. Lingumea bretelelor de sold este de 70-85 centimetri (lungimea unei breteli de la marginea puntii), iar celor de umar este de 180-210 centimetri. Bretelele de umar sunt captusite pe o lungime de circa 50 centimetri in partea care vine pe umar. Latimea bretelelor este de circa 9-10 centimetri.

* Bonus: gluga (exista mai multe feluri), captuseala pe punte la partea care vine la picioarele copilului


Cum recunosc mei tai=ul bun?


La prima vedere mei tai-ul bun este robust, puternic, nu este din material subtire, bretelele nu sunt dintr-un material elastic si sunt atasate la punte intr-un unghi nu prea ascutit. Mijlocul de purtare are o greutate de circa 800-1000 grame. Bretelele nu sunt subtiri, materialul mei tai-ului nu este alunecos sau prea aderent. Bretelele de umar nu sunt prea scurte, au o lungime de minim 1,8-2 metri. Puntea nu este cusuta dintr-un sigur strat sau doua straturi subtiri (cu exceptia celor din wrap tesut). Cand montam mei tai-ul, puntea acopera bebelusul macar pana la subsori. Cand bretelele sunt legate, mijlocul de purtare inconjoara frumos copilul si-i fixeaza, sustine corpul (fara a-l strange prea tare). Bretelele de umar trebuie sa fie atasate la punte cu cusaturi intarite vizibile. Mijlocul de purtare trebuie sa asigure o pozitie cracanata a picioarelor, astfel incat picioarele sa nu atarne in jos, chiar si daca nu sunt sustinute exact pana la spatele genunchilor (se poate intampla in cazul copiilor mai mari). Mei tai-ul bun este cusut bine, cu cusaturi uniforme, continue.
Dupa utilizare pe scurta durata, mei tai-ul bun ramane la loc, unde l-am legat. Daca l-am legat corespunzator, bretelele nu aluneca in jos pe funduletul bebelusului. Materialul bretelelor nu este inconfortabil la talie sau umar si bretelele de umar nu aluneca de pe umeri.

Dupa folosire indelungata (dupa mai multe zile de folosinta, dupa spalare), bretelele nu devin plisate asa incat sa nu le putem netezi. Ata nu se rupe la cusaturi. La spalare captuselile nu se misca (de ex. captuseala bretelelor de umar, captuseala puntii). Mei tai-ul bun isi mentine valoarea si dupa folosinta indelungata.
Ar fi important sa evitam mei taiurile vandute ieftin pe siturile de auctii, cusute din resturi de material. Este bine sa cumparam mei tai-uri cusute de profesionisti de referinta si care corespund criteriilor de mai sus. Daca cumparam un mei tai second hand, putem cauta informatii despre ea pe internet.

Surse: Haypál Orsolya, www.mamamibolt.hu
Cirmocska, specialist babywearing