marți, 26 aprilie 2011

21 motive pentru care ne purtam copii




Am cules aici motivele dezvaluite de mamicile care au participat la concursul "Imi place sa-mi port bebelusul". Iata de ce le place purtarea:

Prefer sa-mi port fetita/baietelul pentru ca:

1. Ii vorbesc mereu despre lucrurile pe care le vede in jur (ii plac foarte mult copacii)
2. Nu se sperie la fel de tare atunci cand aude zgomote puternice - latrat de caine, claxon, strigate etc.
3. Imi place sa o tin in brate cat pot de mult - macar acum cat inca mai e micuta si nu stie sa mearga
4. Inimioara ei batand la pieptul meu e cea mai tare senzatie
5. Timpul trece repede si nu voi mai avea ocazii dese pentru o asemenea apropiere
6. De cand o port, a inceput sa ia in greutate si sa se dezvolte mai armonios
7. Il tin aproape de mine, asa si el se simte foarte bine
8. Am doua maini libere, pot sa fac toate in gospodarie
9. Cand calatorim nu trebuie sa luam un carucior cu noi, mijlocul de purtare incape oriunde
10. Atasament, siguranta, confort. Pentru ca e bine sa purtam si sa fim purtati.
11. Se calmeaza cand il port
12. Si plimbarile sunt mai comozi asa
13. Nu respira noxele (ca si in carucior)
14. Asa ii place sa doarma cel mai mult
15 Este o senzatie de nedescris cand ii simt respiratia
16 Putem merge la plimbari si excursii, chiar si in munti
17 Bebelusul este expus la foarte mult stimuli, lumea i se deschide chiar de la primele luni de viata
18 Ne incalzim reciproc cand este frig
19 pozitia in care sta bebe este cea mai corecta
20 la mine in brate se simte cel mai sigur pentru ca respiratia, mersul si bataile inimii mele le cunoaste cel mai bine de cand era in burtica
21 imi e si mie mai comod, avand in permanenta ambele maini libere

Voi aveti si alte motive? Daca doriti sa le impartasiti cu cititorii blogului, lasati un comentariu. :)

sâmbătă, 16 aprilie 2011

Purtarea copiilor in spate - 2

Dupa cum v-am promis, azi voi continua seria articolelor despre purtarea in spate. Azi va propun cateva legaturi in spate pe care le folosesc in mod regulat si pe care le recomand si voua.

Rucksack carry (legatura rucsac)

Dificultate: o legatura usor de invatat
Lungime wrap: 3,6m pentru persoane de talie medie (daca aveti un wrap mai lung, infasurati restul de material in jurul taliei)

Asa se leaga:
Dupa ce va puneti bebelusul in spate cu una dintre metodele prezentate in articolul anterior prindeti un capat al wrapului intre genunchi, si intre timp strangeti bine celalalt capat. A strange wrapul nu inseamna sa trageti de wrap o data si gata, ci inseamna sa-l strangeti bine putin cu putin pe toata latimea ei (vedeti inregistrarea de mai jos sa vedeti despre ce vorbesc). Dupa se ati terminat cu un capat, il fixati intre genunchi, si strangeti celalalt capat. Dupa ce ambele sunt stranse bine, le conduceti in spate, peste un picior si sub celalalt picior, facand un cruce sub fundul bebelusului. Aveti grija ca picioarele bebelusului sa fie bine pozitionate (cracanate), si sa fie de ajuns material sub fund. Aduceti ambele capete in fata si legati un nod dublu. Gata.
Aici puteti vedea un video excelent cu aceasta legatura.

Double hammock (chunei back carry)- legatura mea favorita

Dificultate: medie. necesita putina exersare
Lungime wrap: 4,6 m pentru persoane de talie medie
Il recomand si pentru purtarea bebelusilor mai grei, deoarece distribuie greutatea foarte bine.

Instructiuni aici. si aici.

Succes! Saptamana viitoare voi prezenta si alte legaturi. Nu este important sa le invatati pe toate, numai sa experimentati pana gasiti una care va place si pe care-l puteti folosi cand e nevoie.

marți, 12 aprilie 2011

Site nou, produse noi!



Site-ul Greenbaby s-a reinnoit! Acum va asteptam cu magazinul nostru in format webshop, sperand ca astfel plasarea comenzilor va fi mai usor. Noul format al site-ului ingaduie si lansarea unui program de loialitate. La fiecare comanda primiti puncte de loialitate (100 RON = 1 punct), care pot fi convertiti in RON si folositi la urmatoarea comanda. Asa ca merita sa cumparati de la Greenbaby, si sa reveniti la noi! Acum puteti scrie si comentarii la fiecare produs. M-as bucura foarte mult de feed back-ul vostru legat de produsele cumparate de la noi.
Trebuie sa admit ca imi doare putin inima pentru site-ul vechi. Mi-a placut aspectul site-ului, si in special e-mailurile primite de la clienti. Desi a insemnat foarte mult timp investit din partea mea, procesul de plasare a comenzilor a fost mult mai personal asa. Dar trebuie sa stiti ca in caz de nelamuriri, astept cu drag scrisorile (info@greenbaby.ro) si telefoanele (0741098822) voastre si in continuare.

Avem si mai multe noutati, acum vi le prezint numai pe scurt:
-Acum gasiti Manduca SSC la Greenbaby, un mijloc de purtare usor de folosit, apreciat de foarte multi parinti.
-scutece inot Bummis si in marimea XL, pentru copilasi peste 13 kilograme
-scutece inot foarte frumoase si de calitate excelenta de la Imse Vimse
-modele noi la chiloteii training Imse Vimse
-coliere din chilimbar pentru ameliorarea durerilor cauzate de eruptia dentara
-accesorii de scutecit de la Little Lamb- hartie protectie scutec si absorbante aditionale (de ex. pentru noapte) din bambus

Va asteptam in magazin, si asteptam feed back-ul vostru in legatura cu noul site.

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Purtarea copiilor in spate - 1



Dragi mamici. Vazand ca foarte multe dintre voi au retineri fata de purtarea bebelusului in spate, desi acest lucru are foarte multe avantaje, am decis sa pornesc o serie de articole despre acest subiect, sa va conving macar sa incercati. Haideti sa discutam, sa cautam solutii, moduri de legare diferite, pana si voi va imprieteniti cu purtarea bebelusilor in spate in wrap si alte mijloace de purtare. Eu va propun diferite metode de montarea copilului pe spate si diferite technici de legare, voi incercati si imi dati feedback pe blog, daca ati reusit, daca v-a placut etc. Aveti chef? Daca da, sa incepem:

Pentru start va recomand sa cititi (eventual sa recititi) un articol mai vechi de pe acest blog pe subiectul purtarii in spate.

In acel articol am enumerat diferite motive pentru care purtarea in spate este recomandata. Sa recapitulam pe scurt:

-este mai sanatos pentru mamica- perineul si coloana persoanei purtatoare nu este supus unei greutati asa de mari ca si in cazul purtarii in fata.
-este mai confortabil- incercati sa purtati un rucsac de 10 kilograme in fata, iar dupa aceea puneti-l pe spate...o sa vedeti diferenta
-copilul vede mai multe din lume- dupa cateva luni de obicei bebelusii devin mai curiosi, vrea sa vada mai multe, si cand mamica le pune in wrap in fata devin agitati. Multi parinti solutioneaza acest lucru prin purtarea copilului in fata, cu fata inainte, dar acest lucru nu este recomandat de loc. Daca bebelusul vrea sa vada lumea, purtarea in spate (sau pe sold pe scurta durata) este solutia
-purtarea in spate este confortabil si pentru plimbari mai lungi, greutatea copilului se distribuie pe ambii umeri si pe spate (fata de purtarea pe sold, care pune greutatea pe un umar si nu este confortabil pe termen lung)

Stiu, ca unele mamici au retineri fata de purtarea in spate pentru ca se tem ca copilul nu poate sa comunice daca are probleme in spate. Dupa experienta mea si a multor mamici care isi poarta copii in spate de la o varsta foarte mica (chiar si cateva saptamani!), este inutil sa ne temem. Daca avem bebelusul lipit de spatele nostru ii vom simti fiecare miscare, ii vom auzi chiar si respiratia, si ne vom da seama cu siguranta daca bebelusul doreste sa-l luam jos din spate. Din cand in cand ne putem uita in oglinda (cand suntem acasa), sau in vitrinele magazinelor, geamul masinilor parcate pe strada. Sau daca dorim, putem sa folosim o oglinda mica de machiaj, sau oglinda speciala pentru purtarea bebelusilor.

Invatarea purtarii in spate, mai ales in wrap, necesita putin timp si rabdare. Daca doriti sa incepeti, va recomand sa exersati prima data in casa. Daca aveti un ursulet sau o papusa mai mare, puteti incepe sa exersati cu ea in fata oglinzii. Invatati o metoda sigura prin care puteti sa puneti copilul in spate, si de asemenea o metoda cu care-l puteti lua jos in siguranta.

Cum ne punem copilul in spate:
Hip scoot:



Shoulder lift:


Si aici puteti vedea mai multe metode. Metoda mea preferata, pe care-l folosesc zi de zi, este metoda numita "shoulder twist". Va recomand sa-l incercati!

O metoda pentru luarea copilului jos de pe spate:



Astept parerile, experientele voastre, si in cateva zile revin cu un nou articol despre subiect. Pana atunci, spor la exersat!

joi, 7 aprilie 2011

Concurs- Imi place sa-mi port copilul!



Dupa ce am promovat scutecele lavabile in cadrul concursului "Scutecele lavabile sunt trendy", am considerat ca asa ar fi fair daca am promova si purtarea bebelusilor. Asa ca va invit la un concurs nou,care se desfasoara pe Facebook. Iata regulamentul de concurs:

Incarca o poza pe wall-ul paginii Greenbaby pe Facebook in care iti porti copilul (intr-un mijloc de purtare sau in brate) si scrie un comentariu la poza in care aduci 3 argumente in favoarea purtarii bebelusilor. Spune prietenilor, cunostintelor tale despre participarea ta la concurs (folosind wall-ul personal pe Facebook, scriind pe blogul tau etc), si aduna cat mai multe like-uri pentru poza postata in albumul Greenbaby. Detinatorul pozei cu cat mai multe like-uri castiga un sling fix Bora! Concursul se desfasoara intre 7- 19 aprilie, ora 24:00, iar castigatorul va fi anuntat pe 20 aprilie.

Te asteptam sa promovam impreuna purtarea bebelusilor!

luni, 4 aprilie 2011

37 motive pentru care merita sa folosim scutece lavabile



Mai jos puteti citi 37 de argumente diferite in favoarea scutecelor refolosibile, aduse de mamicile care au participat la concursul "Scutecele lavabile sunt trendy".

1. scutecele lavabile nu au mirosul acela îngrozitor de chimicale ce le au cele unifolosibile (chiar şi cele noi, să nu mai vorbim de ele când sunt folosite)
2. folosindu-le nu produc gunoi nedegradabil
3. deoarece le schimb mai des, pielea copilului nu stă în contact îndelungat cu pipi, deci nu apar iritaţii
4.scutecele lavabile sunt naturale,si nu intra in contact cu pielea bebelusului materialele chimice din care sunt compuse cele de unica folosinta
5.Pielea bebelusului respira mai bine,nu apar iritatii,deci nu avem nevoie de creme
6 sunt mai rentabile,pot fi folosite chiar si la al doilea copil
7. folosesc scutecele lavabile deorece sunt mult mai aratoase decat cele de unica folosinta, sunt colorate si vesele
8.cu folosirea acestor scutece pielea bebelusului ramane mult mai catifelata
9. se invata mai repede la olita
10 unele au capse in loc de arici (fetita mea a descoperit de curand cum se desface ariciul de la scutece); capsele sunt mult mai rezistente
11. pentru ca le spal si le usuc afara, in aer liber, scutecele lavabile miros a curat si proaspat, si nu a plastic si petrol ca cele de unica folosinta
12. sunt un ajutor de nadejde pentru parintii ce practica EC (comunicarea eliminarii) - accidentele de pipi sau caca raman in scutec si nu pe canapea - in special prefoldurile m-au ajutat mult in acest sens
13. sunt mult mai confortabile pentru copil - pielea lui vine in contact cu un material natural, nu cu o chestie artificiala, plina de gel si chimicale..cui i-ar place sa stea cu un absorbant mereu pe piele?bleah...
14 lasa pielea sa respire si protejeaza in special baieteii de supraincalzirea testiculelor ce apare in cazul scutecelor de unica folosinta, ce poate duce la infertilitate la varsta adulta.
15 scutecele refolosibile reprezinta modul natural de a creste copiii, cu respect pentru ei si natura
16 Sunt cele mai bune absorbante pentru perioada nopţii, fără scurgeri pe la elastic, fără cearceaf ud, fără schimbat scutec peste noapte, fără iritaţie dimineaţa. Sunt excelente pentru fetiţa mea ce se trezeşte să bea apă;
17. sunt foarte foarte chic! Vara imi vine sa-l las doar in scutecele textile. Cine poate spune acelasi lucru despre un scutec de unica folosinta?
18. pentru ca cei mai buni medici pediatri le recomanda
19. pentru ca am simtit" pe pielea mea" ca sunt mult mai bune pt pielea bebelusului :)
20. pentru ca eu am decis sa folosesc pentru mine absorbante lavabile din cauza comfortului, si mi se pare corect sa-i ofer si lui acest comfort prin scutecele refolosibile.
21 trezirea pe timp de noapte pentru schimbarea scutecului ceea ce pentru o mamica care nu a dormit prea mult in ultimele 8 luni este o problema ;
22 perturbarea somnului micutului ca urmare a schimbarii scutecului;
23. Senzatia de ud (pe care nu o are cu scutecele de unica folosinta) il determina sa ceara sa fie schimbat (asa ca ma astept sa invete mult mai repede sa mearga la olita).
24. scutecele cu buzunar tin umezeala departe de piele si am mai multa incredere sa scot copilul afara iarna; stiu ca ii e cald la fundulet;
25 sunt mereu la dispozitie, fara eforturi suplimentare substantiale, aproape (pe noi ne costa drumul la supermarket cat pachetul de scutece de unica folosinta, si ce te faci cand se termina);
26 sustinem calitatea si nu interesele financiare ale nenumaratelor produse pentru bebelusi promovate agresiv si prost gandite.
27 Mi se pare superb ca eu si fetita mea sa avem acest lucru in comun: am fost crescute amandoua cu scutece lavabile. Diferenta dintre generatii va crea tot timpul un gap si e minunat sa incerc inca de pe acum sa il acopar cat pot de mult. In plus, voi avea un lucru in comun cu mamica mea: spalarea scutecelor.
28. In contextul concediului de maternitate redus, fetita trebuie invatata cat se poate de repede sa foloseasca olita. Dupa ce incep serviciul nu mai am timp pentru aceasta. Scutecele lavabile si chilotelul de antrenament favorizeaza acest proces.
29. Scutecele lavabile se pot pastra. Asta implica faptul ca pot fi folosite si pentru urmatorii copii, dar si faptul ca peste ani voi avea ceva frumos care sa imi aminteasca cu drag de perioada asta superba.
30.M-a socat cand am auzit ca un copil poate folosi scutece de unica folosinta de ordinul tonelor!!(inmultim cu doi in cazul unui al doilea copil).
31. Sunt usor de folosit
32. Sunt materiale naturale, care nu sunt periculoase pentru pielea bebelusului, fara chimicale. Nici mie nu mi-ar place sa stau 2 ani de zile inconjurata in plastic sau cu absorbante gel always in care pieala nu respira, asa ca folosirea scutecelor textile mi se pare de bun simt, o alegere care respecta copilul. A tine copilul doar in scutece de unica folosinta inseamna a sacrifica sanatatea acestuia de dragul comoditatii.
33. Sunt moi si placute la atingere, avem pielea sensibila, mostenire de familie.
34. de ce sa-i stea funduletzul intr-un cuptor de plastic (mai ales ca vine vara) cand mai bine sta intr-o oaza de bumbac sau alt material prietenos si cu pielea si cu mediul?
35. oricum nu le spalam cu mana (cum se tem unele mame care nu vor schimbarea) ci masina de spalat si, pas in plus, cu nuci de sapun :) deja avem 2-0 in lupta cu a fi green cu planeta
36. e dragut sa-i asortezi scutecelul cu tricoul si esti gata de plimbare. sigur mai intoarce lumea capul. E si asta o modalitate de promovare. Vara asta nu mai luam alte hainute peste scutec si povestim in parc celor care nu stiu toate avantajele scrise de mamici mai sus. Sper sa ne alaturam in numar cat mai mare clubului!
37. fiind putin mai mari scutecele lavabile sunt excelente pentru prevenirea displaziei de sold, mai ales la fetite - e adevarat- dar li se mai poate intampla si baieteilor. Oricum formarea soldurilor e mai buna pentru ambele sexe

sâmbătă, 2 aprilie 2011

Concurs- Avem castigatori!


Inainte de a anunta numele acelor mamici care au castigat in acest concurs, as vrea sa va multumesc tuturor pentru participare. Mi-a placut sa citesc argumentele voastre pentru folosirea scutecelor lavabile. O sa incerc sa numar cate argumente diferite s-au adus si o sa le postez aici pe blog. Dar acum iata numele castigatorilor, pe care le-am desemnat cu ajutorul random.org (fiecare concurenta a fost alocata un, doi sau trei numere, in functie de cate actiuni a performat- comentariu aici, postare pe Facebook si postare pe blogul propriu) :

Wonderoos minky - Cela

Wonderoos PUL- Moldovan Ioana

Scutec Little Lamb si chilotel Bummis- Ada Ilie

Felicitari! Va rog sa ma contactati in e-mail la adresa infoarondgreenbabypunctro

Va mai astept si la alte concursuri!