vineri, 27 mai 2011

Vara la Greenbaby


Greenbaby intampina vara cu o colectie de produse speciale pentru timpul verii, numai bune pentru activitati in aer liber, pentru vacante la mare si la munte si la piscina.

Spre marea mea bucurie am putut aduce la Greenbaby produsele Baby Banz renumite si indragite in toata lumea. Palariile si ochelarii de soare cu protectie UV s-au creat in 2001 din dorinta de a proteja copii de radiatiile solare in Australia, o tara cu climat UV foarte nefavorabil.
Palariile Baby Banz si Kidz Banz, concepute pentru bebelusi si copii pana la 5 ani, au fost testate clinic si asigura o protectie UV de 50+ UPF.
Ochelarii de soare asigura o protectie UV 100% pentru ochii bebelusilor si copiilor mici. Lentilele sunt rezistente, din policarbonat, iar marimea ochelarilor se regleaza cu o banda confortabila din neopren.



Pentru inot va recomand scutecele de inot refolosibile (lavabile). In prezent la Greenbaby gasiti doua marci de astfel de scutece: Bummis si Imse Vimse, in diferite marimi pentru bebelusi si copii pana la 20 de kg. Avantajul mare al acestor scutece pentru inot lavabile fata de cele de unica folosinta este ca nu absorb apa, astfel copilul se poate misca liber in ele in apa. Fata de scutecele de inot de folosinta unica, aceste scutece sunt durabile, e pot pastra de la un copil la altul, astfel avand un impact minim asupra mediului inconjurator.
Pentru plaja, mare si bazine poate fi utile si incaltamintele pentru apa din neopren, fabricate de Imse Vimse.



Daca va purtati bebelusii (si daca nu, merita sa incercati! :)), va recomand wrapurile subtiri tesute de la Hoppediz, care asigura si ele o protectie de la radiatiile UV. Aceste wrapuri sunt mai usoare decat cele de grosime normala, astfel genereaza mai putina caldura. Le recomand in special pentru purtarea bebelusilor mici. Pentru purtarea copiilor mai mari, in spate, pentru drumetii, plimbari lungi un Mei Tai sau un mijloc de purtare cu catarama (SSC) s-ar putea dovedi util. Slingurile fixe Bora sunt perfecte pentru perioade scurte (pentru copii care vrea in brate si vrea jos de 3 ori in 10 minute) pentru purtarea pe sold in special.



Va doresc o vara cat mai placuta si plina de bucurii, si nu uitati: protejati-va bebelusii de radiatiile solare!

joi, 26 mai 2011

Sa ne protejam copii de radiatiile solare!



Desi toti avem nevoie de lumina soarelui, radiatiile solare UV pot fi foarte daunatoare, cancerigene. De aceea este foarte important sa ne protejam copii (si pe noi insine) de radiatiile solare.

In cazul copiilor cu varsta sub 6 luni este important sa nu le expunem direct la soare. Este bine sa poarte haine tesute des, dar totusi lejere, care le acopera tot corpul. O palarie cu flansa lata este indispensabila. Daca este posibil, e bine sa ne plimbam cu bebelusii mici numai in umbra (eventual putem folosi si o umbrela sa facem umbra), si sa ne plimbam mai mult dimineata devreme sau dupa amiaza, dupa ora 16. Cele mai multe creme de protectie solara nu sunt recomandate pentru bebelusi sub 6 luni.

Trebuie sa protejam si bebelusii si copii mici mai mari de 6 luni. Modul cel mai eficient pentru protejarea lor este tot imbracamintea adecvata, folosirea unei palarii, si a ochelarilor de soare. Este important si in cazul lor sa mergem in aer liber mai mult dimineata si dupa amiaza, si sa stam mai mult la umbra.
Pentru copii peste 6 luni putem folosi si o crema de protectie solara, dar trebuie sa fim atente la alegerea cremei corespunzatoare.

Ce fel de crema sa folosim?

Prima data trebuie sa verificam ingredientul principal al cremei. Este bine sa folosim o crema cu filtru mineral, fata de cremele cu filtru chimic.

-Sa evitam cremele care contin urmatoarele substante: oxybenzone, Benzophenone-3, Vitamina A. Sa alegem mai degraba cremele pe baza de oxid de zinc sau dioxid de titaniu.

-Sa evitam solutiile de protectie solara in forma de spray sau pudra, si cele cu factor de protectie peste 50+ SPF. Sa folosim creme cu SPF 30, cu spectru larg, care sunt eficiente impotriva radiatiilor UVA si UVB.

Inainte sa dam cu crema o suprafata mai mare pe corpul copilului mic, este bine sa testam pe o suprafata mica, pe brat, si sa aplicam crema numai daca nu apar iritatii, reactii alergice. Cremele se aplica de mai multe ori pe zi, in special cand copilul se joaca in apa intre timp sau daca transpira mult.

sursa de informatii

luni, 23 mai 2011

Istoria cupei menstruale Mooncup



Foarte multi oameni sunt surprinsi cand afla ca prima cupa menstruala a fost conceputa deja in anii 1930, de catre o actrita din SUA, Leona Chalmers, aproximativ in perioada in care si primele tampoane au aparut pe piata. Manufactorilor i-a placut ideea ca femeile vor cumpara garantat tampoanele in fiecare luna, asa ca au inceput campanii de reclama masive. Cupa menstruala a fost acceptata mai mult de catre femei mai liberale, care n-au putut sa faca competitie cu bugetul manufactorilor mari de tampoane si cu mentalitatea lor, conform caruia faptul ca ceva era de unica folosinta insemna convenienta (ce-mi place aceasta expresie, si cat de adevarat e, numai ca n-am reusit sa-l traduc foarte bine: associated disposability with convenience.)

Cupele menstruale si absorbantele intime lavabile au devenit mai populare in anii 1980, cand femeile au inceput sa caute solutii ecologice (si mai economice) la produsele de unica folosinta. S-a intamplat tot in aceasta perioada, ca Su Hardy, care se afla intr-o excursie cu fata ei de un an in Australia, a descoperit cupa menstruala din latex si a inceput sa-l vanda la scara mica dupa ce s-a reintors in Marea Britanie. Dupa ce le-a vandut prietenelor si cunostintelor, Su a inteles, ca femeile din Britania erau gata pentru un produs sanitar ecologic si economic. Dupa studii despre alergia la latex, a descoperit o alternativa la latex: siliconul medical, si in primavara anului 2002 a infiintat firma Mooncup. De la crusada de o persoana a lui Su, Mooncup ltd s-a transformat rapid intr-o afacere mica si etica. In 2004 lantul de farmacii Boots din Marea Britanie a inceput sa vinda Mooncup, raspunzand la cererile clientelor. Acum Mooncup se vinde in peste 50 de tari are lumii cu instructiuni de folosire in 12 limbi.

(sursa: www.mooncup.co.uk)

Cupa menstruala Mooncup se gaseste acum si la Greenbaby!

vineri, 20 mai 2011

Saptamana Scutecelor Adevarate...



...sau Real Nappy Week se sarbatoreste in mai multe tari ale lumii intre 16-22 mai. Si Greenbaby sarbatoreste, cu preturi speciale la cateva dintre scutecele si pachetele de scutece.
Intre 20-22 mai puteti cumpara la pret redus urmatoarele:
-set de 5 scutece Pop-in
-set de 10 scutece Pop-in albe
-chilotei suport Bummis Super Brite
-chilotei training la olita
-pantaloni din lana Woollywraps
-absorbante de noapte Pop-in

De ce merita sa folosim scutece adevarate- adica scutece refolosibile, ecologice?
-scutecele lavabile sunt usor de folosit
-sunt sanatoase
-sunt confortabile pentru bebelusi
-sunt ecologice
-exista foarte multe feluri de scutece refolosibile dintre care fiecare poate alege
-sunt economice
-sunt frumoase

marți, 17 mai 2011

Wrapul- mijlocul meu de purtare favorit




De cand am descoperit ce lucru fantastic este purtarea copiilor, am avut norocul de a incerca foarte multe tipuri si feluri de mijloace de purtare. In afara de wrapuri tesute am incercat si/sau folosit wrap elastic, sling fix, sling cu inele, mei tai si diferite mijloace de purtare cu catarama (SSC). Totusi, daca ar fi sa aleg un singur mijloc de purtare dintre toate, as alege fara ezitare un wrap tesut. Va spun si de ce:

-In primul rand, consider ca wrapul este cel mai versatil mijloc de purtare: se poate folosi chiar din prima zi si pana la peste 10 kilograme, si face posibil cele mai multe pozitii de purtare.Cu ajutorul lui bebelusul sau copilul mic poate fi purtat in multe pozitii diferite: in fata, pe sold sau in spate. Exista atat de multe feluri de legaturi, incat fiecare poate gasi una care-i place. Pentru mine, legarea wrapului este un lucru fascinant. Imi place enorm de mult sa incerc legaturi noi, sa experimentez. Si sa nu uitam, ca wrapul poate fi folosit si ca patura bebe, ca hamac etc. :)

-Wrapul tesut este mijlocul de purtare nr.1 pentru mine si pentru ca tine bebelusul cel mai aproape de corp dintre toate. Cand imi pun bebelusul in wrap, simt ca wrapul ii inconjoara si sustine spatele, tot corpul excelent, ne miscam impreuna, respiram impreuna. Din aceasta cauza wrapul este cel mai recomandat pentru purtarea noilor nascuti.

-Wrapurile frumoase, colorate induc o dispozitie buna. Imi place sa asortez hainele, cerceii si celelalte accesorii la wrap. Ma face sa ma simt bine, chiar sa ma simt HSM :)) cand port un wrap frumos, legat bine, cu accesorii care se asorteaza bine cu wrapul.


Voua va plsce wrapul? De ce? Sau de ce nu?

luni, 16 mai 2011

Surpriza de ziua copiilor!


Vine ziua copiilor, asa ca mi-a venit o idee...

Intre toti cei care se inregistreaza in magazinul Greenbaby si se aboneaza la newsletter-ul Greenbaby pana 28 mai, orele 24, pe 29 mai voi extrage doua vouchere de cumparaturi a cate 50 RON. Cu aceste vouchere cei doi castigatori pot cumpara o surpriza de ziua copiilor pentru bebelusul-copilul lor la Greenbaby. :) (O-ball, tacamuri din bambus, jambiere, scutece antrenament la olita etc).

La tragerea la sorti vor participa si cei care sunt deja inregistrati pe site. Cei care au deja o comanda la activ vor primi sanse duble pentru a castiga. (numele lor intra in palaria virtuala de 2 ori). Participati?

Update 29 mai
Castigatori: Ema Iacob si Tarczali Mónika. Cupoanele de 50 RON se pot folosi pana 29 iulie, 2011. Felicitari!

vineri, 13 mai 2011

Cupa menstruala Mooncup si in Romania!



De saptamana viitoare veti gasi Mooncup, cupa menstruala fabricata in Mare Britanie din 2002 si apreciata de o multime de femei in 50 de tari ale lumii, si la Greenbaby.

Acest produs menstrual este o alternativa sanatoasa, ecologica si economica la tampoanele si absorbantele obisnuite. Se introduce in vagin unde colecteaza fluidele menstruale, nu usuca sau iriteaza mucoasa vaginului, ca si tampoanele.
Mooncup este o cupa menstruala de 5 centimetri, confectionata din silicon medical, fara latex, este hipoalergen, nu contine BPA, ftalati sau alte substante toxice.
Se poate folosi si noaptea, sau cand calatoriti, inotati sau faceti exercitii fizice. Puteti folosi o singura cupa menstruala Mooncup pentru mai multi ani, cheltuind pe ea suma pe care l-ati cheltui pe tampoane in 3-4 luni. Folosind Mooncup puteti reduce si cantitatea de deseuri. Numai in Marea Britanie se folosesc 4.3 miliarde de produse sanitare de unica folosinta intr-un an, care toate ajung in groapa de gunoaie sau in mare.

Fie ca doriti sa va reduceti amprenta de carbon, economisi bani, sau sa fiti mai sanatoase, sunt mai multe cauze pentru a alege Mooncup!

Puteti citi multe intrebari si raspunsuri legate de Mooncup in limba engleza, aici.

duminică, 8 mai 2011

Sunt in concurs...

vállalkozás

pentru titlul Compania Anului condusa de o Mamica (Év Anyavállalata), organizat de un site din Ungaria. Acum se desfasoara runda a doua a competitiei, unde s-au calificat primele zece mamici care au primit cele mai multe voturi in prima runda. Titlul Compania Anului va fi castigat de mamica care primeste cele mai multe voturi din partea publicului pana 11 mai. Daca considerati ca munca mea la Greenbaby merita votul vostru, va rog sa urmariti linkul de mai jos, si dati like sub prezentarea mea.
Nu voi traduce intreaga prezentare, pentru ca lucrurile scrise acolo le stiti deja daca cititi blogul (adica cu ce ma ocup, care este profilul companiei mele etc), numai ultima intrebare si raspunsul meu la acea intrebare. Iata:

De ce crezi ca merita ca cineva sa dea votul pe tine?

Voturile primite m-ar intari in convigerea ca exista multi parinti, carora le este important sa-si creasca copilul "atasat" (attachment parenting), si totodata cu respect pentru natura, si pentru viitor ar insemna un indemn ca merita sa-mi fac timp chiar si langa doi copii sa ma ocup cu magazinul si cu propagarea principiilor in care cred.

Daca doriti sa votati, iata linkul.