luni, 8 iunie 2009

Cum se cunoaste un wrap bun

De mai mult am vrut sa scriu postarea aceasta, acum simt ca a venit timpul. Dupa cum am mai scris demult, exista foarte multe feluri, marci de wrapuri pe piata. Acest fapt ingreuneaza situatia celui care vrea sa cumpere una. Deci inainte de a cumpara un wrap, este important sa stim cateva lucruri.

Wrapurile de calitate excelenta
sunt tesute cu legatura tip diagonal sau jacquard. Aceste wrapuri sunt tesute din fire de foarte buna calitate, relativ subtiri si sunt tesute des. Sunt foarte rezistente si confortabile, chiar si cu copii de peste 10 kilograme. Wrapurile de calitate excelenta sustin bine si sigur coloana vertebrala a copilului. Aceste wrapuri sunt foarte usoare de legat. Latimea lor este de cam 70 de centimetri, si lungimea variaza de la 2,70 m la 5,40 metri. Multe din aceste wrapuri sunt facute din bumbac ecologic. Unele din aceste wrapuri pot parea putin mai aspre cand sunt noi, dar se inmoaie cu folosinta. In lumea wrapperilor exista un jargon care spune ca un wrap trebuie sa fie imblanzit (to break in). Unii chiar si le impletesc ca sa le faca mai moi. Cu cat folosim mai mult un wrap de calitate excelenta, cu atat mai moale devine. Wrapurile de calitate excelenta sunt si foarte frumoase si colorate.

In afara de wrapurile excelente, exista si wrapurile bune, care se pot folosi pentru purtarea copilului, dar sunt ca si un bilet de tren de clasa a 2-a. :) Aceste wrapuri sunt tesute tot cu legatura tip diagonal, dar de obicei din fire mai groase, si sunt tesute mai rar. Acest lucru rezulta intr-un wrap mai gros, mai putin maleabil. Daca nu ne putem permite sa cumparam un wrap de calitate excelenta, si cu acestea ne putem descurca.

Din pacate se vand, din ce in ce mai mult si in tara noastra wrapuri de calitate proasta, care nu sunt recomandate pentru purtarea copiilor. Aceste wrapuri sunt confectionate din material tesut cu legatura de panza (panza de in etc.) Aceste materiale pot fi subtiri si aerate, dar nu sunt confortabile pentru purtarea copiilor, in special a celor mai mari de 6-7 kilograme, ne pot taia pe umeri si se sifoneaza. Wrapurile din tesaturi nepotrivite pentru purtat bebelusi nu inconjoara bine copilul si nu sustin indeajuns coloana vertebrala a copilului. In aceasta categorie intra si wrapurile pe care ni le confectionam acasa din orice material la indemana. Aceste wrapuri sunt bune pentru a incerca purtarea copiilor, dar daca planuim sa le purtam regulat merita sa investim bani intr-un wrap excelent, sau macar in unul bun.

Nu sunteti nevoiti sa ma credeti pe cuvant. Eu am incercat si wrapuri proaste, si bune, si wrapuri de calitate excelenta, deci cand am scris lucrurile de mai sus, m-am bazat be experientele mele cu wrapurile, si pe experientele a multor mamici care isi poarta copii in wrapuri bune si excelente. Convingeti-va si voi!

18 comentarii:

  1. Wrapul de la Amazonas in ce categorie intra?
    Pe mine ma nemultumeste pt ca e f calduros, si acum caut unul subtirel de vara. Astept sa vad dc gasesc la Greenbaby. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Wrapul Amazonas e un wrap bun, dar nu excelent. Nu stiu tu care model ai. Unele modele mai vechi de ale lor, care sunt tesute de mana, sunt mai grosi, iar modelele mai noi sunt mai subtiri.
    Daca totul merge bine, deja saptamana aceasta vor ajunge wrapuri frumoase la Greenbaby. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Amazonas este cotat in vest ca fiind de calitate proasta (fara elasticitate pe diagonala impartita egal si tesatura nerezistenta) Daca stii germana uite-te la Testele Consumatorului.

    Eu recomand Hoppediz, este dupa mine tzesatura ideala pentru toate anotimpurile. Dydimos e pentru vara indicat cel cu matase, dar din pacate e greu de intretinut.

    Multe salutari,
    SpurNatur

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci de raspunsuri. Ma uit acum la Hoppediz. Stii vre-un magazin care livreaza si in Romania?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Cristina. Da stiu un magazin. La Greenbaby vei gasi wrapuri Hoppediz incata ce sosesc (le astept sa soseasca in zilele urmatoare). :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Wrapurile Hoppediz in ce categorie se afla? Si care ar fi diferentele dintre ele si Didymos? Merci

    RăspundețiȘtergere
  7. Wrapurile Hoppediz sunt wrapuri de calitate excelenta, deoarece sunt tesute cu legatura diagonala, din fire subtiri, ceea ce rezulta intr-un wrap relativ subtire si fin, cu elasticitate pe diagonala si tesatura rezistenta. La vopsirea lor se folosesc numai vopseli certificate, fara componente toxice. Pe langa wrapurile Hoppediz din bumbac normal, exista si wrapuri Hoppediz din bumbac ecologic.
    Wrapurile Didymos sunt wrapuri de calitate superioara, tesute tot cu legatura tip diagonal sau jacquard. Sunt putin mai subtiri decat wrapurile Hoppediz. Toate wrapurile Didymost sunt tesute din bumbac bio. Diferenta mare de pret intre cele doua marci se explica prin folosirea bumbacului bio de catre Didymos, si faptul ca wrapurile Didymos sunt tesute in Germania, deci costurile de productie sunt mai mari, iar cele de la Hoppediz, sunt tesute in Turcia (de acolo se procura si bumbacul).

    RăspundețiȘtergere
  8. Wrapurile Lenny Lamb in care categorie intra? Sunr comfortabile, durabile si rezistente? Cat de bine sustin copilul? Mersi pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  9. Wrapurile Lenny Lamb sunt wrapuri foarte bune, rezistente si confortabile. Imi plac foarte mult pentru ca sunt moi din start, ceea ce inseamna ca sunt mai usor de legat decat unele wrapuri care sunt foarte rigizi ca noi (de ex. Storchenwiege). Le recomand cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. wrapurile Boba sunt de incredere?

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, wrapurile Boba sunt bune, le puteti folosi pana la aprox 7-8 kilograme. Pentru un copil mai greu, v-as recomanda un wrap tesut, mei tai, sau dupa 6-7 luni un sistem de purtare cu catarama (SSC, ca si Boba, Manduca, Lenny Lamb SSC etc)

    RăspundețiȘtergere
  12. Wrap.urile Little Frog cu bambus in ce categorie intra? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru un nou nascut prematur 2700g se recomanda wrapul (elastic sau ne-elastic) sau slingul? Cele de la Hoppediz sunt ok pt greutate asa mica? Car ar fi marcile de wrap excelente? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  14. Si un bebe prematur poate fi purtat în wrap, elastic sau țesut. Eu prefer țesut. Si cele de la Hoppediz pot fi folosite cu un bebe micuț. Le găsiți la noi, la wrapmamashop.ro

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna ziua,cele de la casa zamfirei sunt bune? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere