luni, 6 iulie 2009

Concurs pentru scutece refolosibile!


Vreti sa castigati un scutec refolosibil Pop-In sau Wonderoo sau un cupon de reducere 10 la suta? Scrieti un comentariu aici pe blog despre scutecele refolosibile, argumentati, de ce ati vrea sa le incercati, sau de ce considerati aceste scutece bune, sau scrieti un post pe blogul vostru, si scrieti linkul intr-un comentariu, si castigati! Tragerea la sorti va fi pe 13 iulie intre toti care scriu un comentariu, sau posteaza pe blogul lor.
Va astept!

36 de comentarii:

  1. Buna! Ma numesc Kiss Margareta si sunt mamica fericita a unui baietel de 8 ani,David si a unei fetite de 15 luni, Bettina.
    Am vazut la o prietena asemenea scutece refolosibile si consider ca sunt foarte practice si economicoase, daca te gandesti, cate scutece de unica folosinta ai nevoie la un copil in 2-3 ani(fiul meu pana la 3 ani a avut nevoie de scutece ziua si inca cateva luni noaptea)
    In alta ordine de idei, folosind scutece refolosibile nu poluezi mediul. Noi zilnic aruncam cel putin 3-4 scutece, ganditi-va ce munti de scutece inseamna la cati copii exista numai intr-un oras.
    Mi-ar face placere sa incerc scutecele Pop Up, poate le folosesc si la al treilea copil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se poate sa particip cu o postare mai veche? Scrisesem un o postare pe blog despre EC si am spus si de scutecele refolosibile, dand chiar link catre blogul tau, pe care il urmaresc de ceva vreme.
    Postarea respectiva participa la alt concurs, dar pun linkul si aici:
    http://madimih.blogspot.com/2009/06/comunicarea-eliminarii.html
    Daca am timp, revin cu o postare speciala despre scutecele refolosibile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite ca am reusit mai devreme decat ma asteptam: http://madimih.blogspot.com/2009/07/scutece-refolosibile.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Gitta, multumesc pentru participare :) Sa speram ca norocul iti va surade.

    Madi, am citit postarea scrisa de tine. Foarte interesant. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. nu am folosit niciodata astfel de scutece dar in mod cert m-ar tenta sa vad cum sunt si cum se comporta bebelul meu intr-un astfel de scutec

    RăspundețiȘtergere
  6. Puiul meu are 1 an si jumatate si consider ca ar fi foarte util un astfel de scutec . Noi incercam sa-l obisnuim la olita dar noaptea este mai dificil. Ar fi util si economic.

    RăspundețiȘtergere
  7. cred ca este mult mai econom sa folosim astfel de scutece, ca prea am risipit banii pe cele de unica folosinta, si va dati seama cate scutece foloseste un bebelus..?
    Sunt total de acord cu aceste noi scutece..;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna! Baietelul meu are 7 luni jumatate si se numeste Gabriel! Trebuie sa recunosc cu sinceritate ca nu stiam de existenta acestor scutece!Chiar ma bucur ca cineva a scos pe piata astfel de produse care sunt si economice si ecologice! Sunt tare curioasa cum sunt ca si textura si forma!

    RăspundețiȘtergere
  9. scutecele refolosibile sunt o minune pentru cei care vor sa renunte la cele de unica folosinta,sau vor sa protejeze mediul.
    Principalul nostru motiv ar fi ca suntem in etapa in care incercam sa ne dezvatam de chiloteii care absorb, si sa anuntam ca avem nevoie de olita...Scutecul refolosibil e ideal pentru aceasta trecere.

    RăspundețiȘtergere
  10. Salutare

    Sunt si eu mamica a doua fete, Liana - 2 ani si jumatate - si Emilie, de 2 luni. Eu ma numar printre cei care s-au lasat deja convinsi de scutecele lavabile si le folosesc cu mare placere. Incerc, cu fiecare ocazie, sa-i conving si pe ceilalti de beneficii, in calitate de utilizator deja "experimentat". Iata de ce: in primul rand sunt mai economice, am calculat ca as da 2800 de lei pe scutece de unica folosinta timp de 2,5 ani - presupunand ca atunci se invata copiii la olita, desi fata mea cea mare inca pune un scutec noaptea. Pe cele lavabile am dat 600 de lei. Oricate role de celuloza pentru protectie, oricata apa, detergent si electricitate am pune in calcul, nu ajungem sa acoperim restul de 2200. Deci o economie se face.
    Apoi, vad numarul de saci de gunoi pe care-i scot pe saptamana... In prima saptamana de viata a fetitei mele am folosit inca "pampersi" si umpleam pubelele cu o rapididade exasperanta. Acum facem 2 saci de 35L pe saptamana - tinand cont ca triem si deseurile reciclabile. Atunci faceam cam 1 pe zi... deci nu poate nimeni sa ma convinga ca nu sunt ecologice.
    Nu in ultimul rand, stau linistita in privinta alergiilor si iritatiilor. Fetita mai mare a avut probleme foarte mari din cauza scutecelor de unica folosinta, a fost mereu iritata si avut reactii alergice care s-au intins pe tot corpul. Sunt convinsa ca, cu aceste scutece din bumbac, nu vom mai avea probleme.
    Avantajele sunt nenumarate, e nevoie doar de putina bunavointa si de dispozitia de a face un mic efort in plus. Cine vrea cu adevarat sa le incerce, va vedea in practica avantajele! Cine este prea comod, in schimb, le va gasi mereu nod in papura :)
    Din partea mea, este o solutie foarte buna, ecologica, economica si sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut!
    Numele meu este Alina si sunt mamica unei fetite nazdravane de 10 luni.
    Sunt surprina intr-un mod placut sa aflu ca exista si asemenea scutece.
    Cred ca ar fi o idee extraordinara ca de acum sa folosim asemenea scutece, dim tot felul de motive:
    1. sunt mai economice
    2. nu am mai umple cosul la baie in fiecare zi cu scutece
    3. ajutam la salvarea mediului; nu am mai polua mediul cu acet factor numit scutec de unica folosinta;
    ....si probabil ar fi si alte cauze
    care ar intari afirmatia ca aceste scutece refolosibile ar fi cu mult mai avantajose si utile.
    Totusi am doua intrebari:
    1.cam cat ar costa aceste scutece?, sunt dispusa sa cumpar (daca nu suntem castigatori)
    2.Cam de cate ori se poate refeolosi un scutec?

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma bucur foarte mult ca sunteti interesate de concurs si de scutecele refolosibile!

    Alina, la magazinul Greenbaby sunt doua feluri de scutece refolosibile, care costa de la 59 lei la 70 lei bucata. Daca cumperi in pachet pretul este mai avantajos. Poti sa te uiti pe www.greenbaby.ro
    Un astfel de scutec se spala de cateva sute de ori, deci il poti folosi pana cand ai nevoie de scutece. Unele scutece rezista chiar si la doi copii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna!Sunt Miha si am o fetita de 7 luni.
    Am auzit de scutecele astea si chiar ma tenteaza insa pana acum nu am facut pasul decisiv cred ca din comoditate.

    Stiu ca sunt foarte bune pentru ca protejeaza mediul incojurator, sunt facute din materiale care nu irita pielea copilului si sunt economice.

    Chiar auzisem in trecut ca daca s-ar aduna toate scutecele folosite pe planeta, ar urca suprafata Terrei cu nu stiu cati metri.

    RăspundețiȘtergere
  14. ma bucur ca am ajuns aici si pot spori sansele la castig pentru o printesa care isi doreste tipul asta de scutece.Nu sunt mamica,dar dupa ce am citit postarea (http://dana.webmyc.com/2009/07/pentru-scutece-refolosibile/ ) m-am gandit ca ar fi fain ca mica mea prietena de aproape 2 luni sa se bucure de ele.

    RăspundețiȘtergere
  15. multumesc pentru reclama @femeiadeservici :) cine stie, poate o sa castigam cu postul asta: http://dana.webmyc.com/2009/07/pentru-scutece-refolosibile/#content

    RăspundețiȘtergere
  16. Miha, femeiadeservici, Dana, multumesc pentru participare. Dana, imi place postarea si blogul tau!

    Concursul inca este deschis pana la 12 iulie, miezul noptii. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna Reka,
    Sunt Melinda, am un baietel de 3 luni si folosim scutece refolosibile de la 3 sapatamani.
    As dori sa iti multumesc inca o data pentru informatiile cu care ne-ai ajutat la inceput.
    Si sunt foarte bucuroasa ca ai adus posibilitatea de a cumpara aceste scutece atat de aproape (noi am comandat din strainatate si a fost mult mai complicat).
    Noi avem mai multe feluri, folosim si Pop-in, si sunt foarte multumita - sunt ecologice, economice, e simplu sa le folosesti si nu in ultimul rand arata bine -, le recomand tuturor mamicilor care sunt interesate. Chiar sotul meu spunea cu putin timp in urma, ca este foarte multumit, si nu-i vine deloc greu schimbatul baiatului cu aceste scutece:-).
    Sper ca norocul sa ne surada si sa castig un Pop-in piersica, asta ne lispeste din colectie:))

    RăspundețiȘtergere
  18. Matei are deja 1 an si aproape 6 luni,deci de tot atata vreme folosim scutece de unica folosinta . Acum facem antrenamente intensive la olita ,in speranta ca va sta cu funduletul la aer, in chilotei de bumbac pe tot parcursul zilei, si nu numai in casa. La plimbare inca nu m-am incumetat sa il las fara scutec.De cateva zile ,pui mic si iubit a capatat o iritatie pe fundulet de la pardalnicul de scutec ,am uns cu toate smacurile dar nu vrea sa treaca.Offf, scutecele refolosibile nu ne-ar fi creat astfel de probleme.
    Avem noi o vorba,si tare bine mi se potriveste mie acum "da-mi Doamne mintea de pe urma". Daca as lua-o de la cap (sau cand) cu siguranta as proceda altfel in multe privinte:sling,wrap, scutece refolosibile,comunicarea eliminraii si inca multe altele, pe care le-am ratat cu Matei ,as incerca sa le pun in practica.

    Cam de cate scutece refolosibile as avea nevoie pentru Matei ,doar pentru 2-3 luni ,pana se obisnuieste la olita?Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna Ereena. Multumesc pentru comentariu. Si eu imo doresc sa fi inceput cu scutece refolosibile de la nasterea fetitei mele, si nu numai de la varsta de 10 luni, cand am inceput. Dar cu urmatorul copil va fi diferit.

    Daca esti determinata sa-l obisnuiesti pe Matei pe olita, ai putea incerca scutecele refolosibile pentru training la olita (training pants), care sunt prevazute cu un strat absorbant. Nu sunt asa de absorbante ca scutecele refolosibile normale, numai indeajuns sa nu trebuiasca sa-ti schimbi baiatul complet de fiecare ori cand uita sa-ti spuna ca vrea la olita.
    Daca vrei sa incerci scutecele refolosibile, cred ca ai avea nevoie de cam 6 bucati, daca le-ai folosi numai ocazional (sa zicem 3 pe zi).

    RăspundețiȘtergere
  20. sunt foarte uimita pentru ca nu stiam de existenta acestor scutece refolosibile este un geniu cred pentru mamicile din toata lumea daca as avea posibilitatea cred ca as cumpara si eu insa sa comanzi pe net nu cred ca iti poate trimite unu sau doua numai sa pot incerca as vrea intai sa vad daca intradevar sunt asa cum spun celelalte mamici

    RăspundețiȘtergere
  21. Ionela, se poate comanda si un singur scutec, nu este nici o problema. Daca esti curioasa, merita sa incerci!

    RăspundețiȘtergere
  22. va multumesc mult cred ca in viitorul apropiat am sa le incerc si am sa va spun parerea mea despre ele

    RăspundețiȘtergere