luni, 24 ianuarie 2011

Scutece refolosibile pentru timpul noptii- tips&tricks



Desi multe mamici nu indraznesc sa incerece, scutecele lavabile se pot folosi cu succes si noaptea. Aceasta reiese si din comentariile catorva mamici, care ne-au scris despre experientele lor (vezi articolul precedent) Este adevarat, ca multi bebelusi, in special cei alaptati, care sug de mai multe ori in timpul noptii, fac foarte mult pipi in timpul noptii, chiar de la primele saptamani ale vietii, si este posibil ca scutecele lavabile folosite in timpul zilei sa nu faca fata noaptea. Inainte de a achizitiona orice fel de scutec pentru noapte, va recomand sa incercati sa mai adaugati absorbante la scutecele lavabile pe care le folositi in timpul zilei. Daca bebelusul nu face foarte mult pipi, poate ca vor fi bune, si va scutiti de o noua investitie.

Daca considerati, ca este nevoie sa incercati o combinatie noua, va recomand cateva combinatii pe care le puteti folosi cu incredere noaptea, asa incat sa nu trebuiasca sa va deranjati bebelusul cu schimbarea scutecului timp de 10-12 ore.



In saptamanile trecute am testat mai multe combinatii de scutece lavabile cu baietelul meu de 2,5 luni, care face foarte mult pipi in timpul noptii.

Iata care au fost cele care au facut fata fara scurgeri:


1. Scutec tip pantalonas din bambus, Little Lamb (marimea 2), un absorbant de noapte Pop-in si chilotel suport de masura unica Flip (cost: 42 RON+ 24 RON+ 65 RON - 131 RON)

2. Scutec tip pantalonas din bambus Little Lamb, un prefold din bumbac organic Flip si chilotel suport Super Whisper Wrap de la Bummis (cost: 42+37+54- 133 RON) Un avantaj al chilotelului sau pantalonasului suport din lana fata de cele din PUL (poliuretan laminat) este ca lana lasa aerul sa treaca mai mult decat protectiile din PUL.

3. Combinatia mea preferata: scutec tip pantalonas Little Lamb, un prefold Flip sau absorbant de noapte Pop-in si chilotel suport din lana Woollywraps. (cost cca 179)

Alte idei:


In afara de scutece tip pantalonas din bambus, care sunt favoritii mei, puteti incerca si alte feluri de scutece tip pantalonas cu absorbante in plus (absorbante din flanel Imse Vimse, prefold Flip sau Bummis, absorbant de noapte Pop-in) pentru noapte, de exemplu scutece din bumbac sau canepa. Cele din bumbac absorb mai putin decat bambusul si canepa, iar canepa tinde sa se intareasca dupa multiple spalari (cel putin aceasta a fost experienta mea cu un scutec din canepa). Scutecele din bambus raman pufoase si dupa multiple spalari, si absorb foarte bine.

Puteti folosi si scutece tip prefold, de exemplu 2 bucati de prefold Bummis sau Flip, sau un prefold plus un booster (absorbant) pe care-l fixati cu un nappi nippa, iar peste prefold, puteti folosi chilotel suport PUL sau din lana.

Daca pielea bebelusului este sensibila la umezeala, va recomand sa folositi si un liner stay dry de la Imse Vimse. Linerul este minunat pentru a mentine pielea bebelusului uscat. (baietelul meu avea un eritem fesier urat care nu s-a vindecat de la creme si linerul stay dry l-a vindecat intr-o zi si o noapte)
Daca decideti sa folositi chilotei suport de lana, veti avea nevoie si de lanolina (ori solutie de lanolina gata facuta, sau lanolina de la farmacie).

Daca incercati vreuna dintre combinatiile recomandate mai sus, m-as bucura foarte mult, daca ati impartasi experientele voastre lasand un comentariu dupa articol.
Spor la scutecit!

Un comentariu:

  1. Noi folosim cu succes noaptea scutece lavabile Popolini, fara inserturi dar cu chilotei de protectie. Avem o lunita si, desigur, schimbam odata scutecelul noaptea, dupa! (si nu inainte pt ca aproape de fiecare data ne usuram intrun fel sau altul-maidegraba altul as zice :)- in timpul suptului) alaptat.
    Succes tuturor mamicilor "organice".

    RăspundețiȘtergere