vineri, 15 iulie 2011

Unii lucreaza, altii copiaza

M-am enervat. Tare. Asa ca e musai sa scriu. Sa incepem la inceput: cateva luni in urma am gasit accidental un blog despre scutece lavabile. Am inceput sa citesc articolele, si spre marea surpriza am gasit cateva articole identice cu cele publicate de mine pe acest blog. Deci m-au copiat, fara a mentiona sursa sau fara a ma intreba pe mine. I-am lasat un comentariu, dupa care comentariul meu a fost sters, si a aparut numele blogului meu ca sursa. Nici o cerere de iertare sau ceva. Ok. Am crezut ca s-a sfarsit aici, dar din pacate nu.
Ieri am navigat putin in magazinul online detinut de aceeasi persoana ca si blogul sus mentionat, si am gasit descrieri de produs total identice cu cele scrise de mine. Adica eu am muncit sa traduc descrierile in limba romana, si cineva le ia si le foloseste pentru a descrie produsele comercializate in magazinul lui...si atentie! produse diferite. Deci va dati seama cat de seriosi sunt, daca considera ca descrierea mea despre un scutec de o anumita marca este potrivita si pentru un alt produs de alta marca. Cam atat.

Iata cateva exemple:

Originalul:



Copia:



Originalul:



Copia


Originalul


Copia:




Ce sa mai zic?...Voi ce-ati face intr-o situate ca aceasta?

7 comentarii:

  1. Pai in primul rand as edita print screen-urile magazinului nesimtit si as elimina bara de adrese, ca sa nu le fac trafic in plus :D

    RăspundețiȘtergere
  2. szioka
    hat elvileg a blogjat magyar szoval elve "raportalhatod" a googlenak, ezel elered hogy bezarjak a blogjukat, ha messzebb akarsz menni, akkor be lehet perelni oket....en szemely szerint felhivnam oket vagy irnek nekik kerdore vonas keppen, ha semmi valasz akkor a fenteikhez folyamodnek....

    RăspundețiȘtergere
  3. Corry, ai dreptate, le-am editat. Multam.
    Kovia, beszéltünk velük, és megígérték, hogy átírják a szövegeket. Csak az bosszant nagyon, hogy a hölgy akivel beszéltem tkp még mindig nem érti, hogy miért látom ezt problémának, hogy másoltak tőlem. Szerinte semmi sincs abban ha egy hasonló terméket ugyanazokkal a szavakkal írnak le mint én..

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte urat! Ba eu as lasa si numele magazinului caci degeaba au trafic daca nimeni nu cumpara de la ei. Si exact asa as si scrie: Nu cumparati de la ... ca sunt niste hoti si au greseli de scriere cu duiumul. Eu mi-as pune serioase intrebari daca as da de un magazin online ce are astfel de greseli pe site.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca au vazut destul de multi despre ce magazin este vorba, si si-au putut da seama cat de seriosi sunt, daca nu le pasa ce descrieri pun la produsele vandute de ei. Cred ca atat este de ajuns, nu vreau sa ma "murdaresc" si mai mult prin a face reclama negativa oricui etc. Nu ma face sa ma simt mai bine.
    Multumesc pentru compasiune. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Réka, nem érdemes az oldal tulajdonosával levelezgetni. Írj a szolgáltatójának egy levelet, biztosan intézkedni fog.
    A szolgáltatót a domain alapján megtalálod.

    RăspundețiȘtergere
  7. Köszönöm Márti a hozzászólást. Egyelőre úgy néz ki megoldódott a dolog, módosították a szövegeket. Remélem itt vége a történetnek. A szolgáltató amúgy nem hiszem, hogy sokat foglalkozna a témával.

    RăspundețiȘtergere