marți, 24 august 2010

Totul despre scutecele tip prefold

Acum ca in oferta magazinului Greenbaby gasiti mai multe feluri de scutece prefold (scutece din bumbac organic Bummis, scutece din bumbac Econobum, scutece din bumbac organic Flip), m-am gandit sa va ajut in folosirea lor cu cateva informatii si tutoriale.

Pentru cei care inca nu stiu: un prefold este un scutec cusut din mai multe straturi de material absorbant (bumbac organic, bumbac, bambus, canepa) avand o impartire in trei pe verticala. Numarul straturilor depinde de marimea scutecului. De exemplu, scutecul prefold de la Bummis pentru nou nascuti are 2*6*2 staturi, iar cele pentru bebelusi si toddleri 4*8*4 straturi.

Un prefold arata cam asa:


Cel mai simplu fel de a impaturi un scutec tip prefold este impaturirea in trei, pe verticala. La prefoldurile de masura unica, ca si prefoldul Econobum si Flip, daca doriti sa obtineti o marime mai mica, impaturiti prefoldul pe orizontala.



Aici puteti vedea un tutorial de la Bummis cu impaturirea scutecului si montarea pe bebelus, impreuna cu chilotelul suport (Bummis Super Whisper Wrap):



Exista si alte feluri de a impaturi un scutec tip prefold, la care veti avea nevoie de un mic instrument din plastic, un Nappi Nippa.
Cele mai cunoscute feluri de a impaturi un prefold sunt: impaturirea traditionala, impaturirea ziar (newspaper fold), bikini twist, angel wing fold, jellyroll fold.

Impaturirea "newspaper fold" este perfect pentru baieti, deoarece impaturind prefoldul in acest fel veti obtine cele mai multe straturi in fata.



Impaturirea "bikini twist" este indragit de parintii cu bebelusi mai plinuti. Avantajul acestui fel de impaturire este ca scutecul nu va fi foarte gros intre picioarele bebelusului. Se zice ca este o impaturire sigura care mentine si scaunul bebelusului alaptati in interiorul scutecului.



Impaturirea "angel wing" si "jellyroll" sunt indragite pentru faptul ca ambele sunt sigure, avand o "perete" pe laterala.





Scutecele prefold se spala de 3-4 ori inainte de folosire. Aceste spalari sunt necesare pentru a elimina reziduurile ramase in scutece din faza de fabricare, si pentru ca scutecele sa obtina marimea lor finala (vor intra la apa). Scutecele prefold se folosesc cu chilotei de protectie impermeabile.
Sistemul chilotei suport si scutece tip prefold este sistemul de scutece lavabile cel mai economic. Daca doriti sa le folositi in exclusivitate, veti avea nevoie de circa 15-18 scutece si 3-4 chilotei suport one size (Econobum, Flip), sau 3-4 chilotei suport din fiecare marime (Bummis).

2 comentarii:

  1. Multumim pentru informatii. este cel mai complex articol despre folosires scutecelor prefold pe care l-am citit pana acum..

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ai gasit informatii utile in articol. :)

    RăspundețiȘtergere