joi, 18 decembrie 2008

Mei Tai - "A purta frumosul"

Am promis mai demult, ca am sa prezint un alt mijloc pentru purtarea copiilor, pe care îl folosesc cu drag. Este vorba despre Mei Tai, care este inspirat din mijloacele asiatice pentru purtarea copiilor. Denumirea Mei Tai înseamnă "A purta frumosul" (to carry the beautiful), care cred ca este un nume vorbitor foarte drăguţ.
Mei Tai este foarte simplu: consta dintr-un panel dreptunghiular, confecţionat dintr-un material rezistent, si din patru bretele, care sunt ataşate de panel perpendicular sau in 45 de grade. Doua bretele se leagă pe sold, si doua se trec peste umeri. Panelul (body) poate fi rotunjit sau chiar o gluga poate fi atasat la el, care poate fi folosit pentru sustinerea capului cand copilul adoarme in mei tai.

Arata cam asa:


Cum se foloseşte mei tai? Cu ajutorul ei copilul poate fi purtat in fata sau in spate. Este mai uşor de învăţat decăt folosirea wrapului. Si tăticii o pot învăţa uşor. Se poate lega si dezlega repede. Este foarte comod, chiar si cu copii peste 10 kilograme. Unii port chiar si copii de 2-3 ani in mei tai.
Mei tai se recomanda a fi folosit cu bebelusi de la varsta de aproximativ 4 luni.

Mai multe tipuri de mei tai se fac in Statele Unite, dar si in statele scandinave. Cele mai cunoscute marci sunt: Kozy, Bamberoo, Babyhawk, Tettitett, Kleinsmekker. De obicei mei tai sunt facute de mamici, si sunt adevarate piese artizanale.






2 comentarii:

  1. eu am luat recent un mei tai (care se mai numeste si chinado in tarile francofone) marca la petite prairie. m-a atras usurinta cu care se monteaza si faptul ca se poate folosi pana cand copilul are 18-20 kg. acum sofia are 11,5 kg si poate fi carata relativ usor; totul e, ca si la celelalte port-bebeuri "traditionale", sa nimeresti pozitia corecta.
    imi place mult blogul, abia astept sa am putin timp sa recuperez si din articolele mai vechi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare bine ca-ti place blogul.:) Mei tai chiar este foarte comfortabil si cu fetita mea de aproape 13 kilograme. Nu am stiut ca se numeste si chinado, ca am citit mai mult pagini in engleza. Multumesc pentru adaugire.

    RăspundețiȘtergere