joi, 3 septembrie 2009

Noua colectie de Mei Tai


Daca va amintiti, intr-o postare mai veche v-am scris despre o surpriza. Acum sunt gata sa va prezint surpriza la care m-am referit: noua colectie de Mei Tai Hunbaba va asteapta in magazinul Greenbaby. Mei Tai-urile Hunbaba sunt croite de o mamica originara din Ardeal, care traieste acum in Ungaria. Ea face aceste mijloace de purtarea copiilor cu adevarata pasiune pentru mei tai-uri si pentru purtarea copiilor. Dragostea pentru croit se poate vedea si din faptul ca ea este atenta la fiecare mic detaliu. Fiecare Mei Tai Hunbaba este prevazut cu o gluga brodata frumos. O aditie practica sunt buzunarele mici pe cele doua capete a bretelei de umar, in care puteti tine cheia, cardul de credit, sau chiar si telefonul mobil. Colectia Hunbaba consta din sapte modele. Momentan la Greenbaby gasiti patru dintre ele. Va astept cu drag sa le incercati!

11 comentarii:

  1. arata foarte bine. cand fetita mea era mica am purtat-o in ceva foarte asemanator cumparat tot din comert. dar modelul asta e foarte frumos si finut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt dragute mei taiurile, Reka! Mai ales broderiile sunt WOW!

    Ceea ce gasesc eu, ca manufactoare de mei taiuri, ca nu e concordant cu ceea ce stiu eu despre purtatul corect in mei taiuri e ca scrii ca se poate purta de la 3 luni (mult prea devreme pentru mei tai, de obicei de cand stau copiii singuri in fund) si pana la 4 ani.

    Nu imi pot da seama din fotografii, dar puntea mei taiului nu e reglabila, de aceea ma intreb cum poti garanta pozitia corecta de la 3 luni la patru ani: undeva la o varsta anume se potriveste puntea dar e sigur la inceput prea mare (prea cracanata) si apoi prea mica (ceea ce e la fel de prost pentru copil si purtator).

    Tu zicei undeva de cele doua marimi: baby si toddler, nu?

    Poate am omis ceva, ma lamuresti? In rest, super super frumoase si ma bucur din suflet pentru lucrurile frumoase cu care imbucuri mamicile din Romania!

    Multe salutari si tinem pumnii mamicii pasionate si talentate la multe multe comenzi !

    RăspundețiȘtergere
  3. Loredana, imi pare bine ca iti place Mei Tai-ul Hunbaba :)

    SpurNatur, multumesc pentru comentariu. M-ar interesa de unde te ai informat in legatura cu varsta la care un copil poate fi purtat in mei tai. Dupa cum stiu eu, aceasta nu are nici o legatura cu capabilitatea lor de a sta in fund. Nici eu nu sunt de acord cu unele producatori de mei tai (de exemplu Kozy), care sustin ca mei tai-ul este potrivit de la nastere, dar cred ca dupa 3-4 luni se poate folosi linistit. Pana la aceasta varsta muschii se dezvolta de ajuns.

    Puntea mei tai-ului nu este reglabila, dar cand bebelusul este mai micut, daca este necesar, se poate ingusta legandu-l cu o esarfa. Daca am vrea ca puntea sa i se potriveasca perfect, ar trebui sa cumparam un mei tai nou lunar...Nu cred ca cineva isi permite asa ceva, sau ca popoarele asiatice, de unde provin mei tai-urile ar fi procedat asa. Si eu sustin ca picioarele trebuie sustinute bine, dar acest lucru este cel mai important cand bebelusul este mai mic (pana la un an, un an jumate).
    Intr-adevar, sunt unele producatori care fac mei tai-uri in doua marimi (Babyhawk de exemplu), dar majoritatea brandurilor confectioneaza numai o marime.

    RăspundețiȘtergere
  4. Reka, in legatura cu teoria purtarii bebelusilor in mei tai, pot sa iti spun ca sursele mele sunt in primul rand cunostintele despre anatomia articulatieie sholdului (poate ai vazut ca pe blogul meu sunt mai multe surse bibliografice).

    Eu lucrez intr-o retea cu mai multe manufactoare de mei tai si consiliere pentru purtatul bebelusilor, si din observatiile noastre empirice alegerea pentru 2 marimi, cea de baby cu punte pana la o anumita dimensiune si alta de copil e cea optima. Eu prefer de tot o punte reglabila, pentru ca nici mai tarziu, cand picioarele copilului atarna peste puntea prea ingusta nu e varsta lui un argument. Cel putin asa consider eu.

    Ceea ce spui tu cu statul in fund are sens! Intr.adevar, nu e vorba de stat in fund ci de o varsta a etapei de deuzvoltare. Dar musculatura nu e punctul cheie la purtatul in mei tai sau sling! E vorba mai mult de pozitia capului femural in articulatia soldului. Si asta din prima zi de viata pana la sfarsitul purtatului. Atentie, aici cred ca faci o confuzie. Cu un mei tai nepotrivit la punte poti face mai mult rau decat bine pe termen lung.

    As fi foarte curioasa cum arata, legat cu o esarfa pentru ingustat puntea, n-am mai intalnit. Ai fotografii?

    Si da, ai dreptate un mei tai bun se ajusteaza nu chiar lunar dar des, pe masura ce copilul creste.

    Nu cred ca argumentul economic e un argument pentru care sa renuntam la sanatatea copilului. Asta e punctul meu de vedere, dar nu e mare lucru sa realizezi o punte reglabila, poate mamica pasionata care face mei taiurile are chef sa incerce, sunt sigura ca clientela ta ar aprecia asta.

    Eu cel putin sunt convinsa ca e cel mai bun mod de a purta sanatos.

    Pe toti manufactorii (buni) de mei tai pe care ii cunosc eu care produc one size sunt reglabile.

    Mi se pare logic ca o punte de 30 de cemntimetri sa nu sustina la fel un bebe de 6 luni sau unul de 2,5 ani.

    Multe salutari,

    SpurNatur

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Spur Natur. Se poate ca puntea reglabila este la moda la voi in Austria, dar mi se pare o exageratie insistarea ta asuprea ei. Si eu cunosc mai multe marci de mei tai, considerate foarte bune!!!(ex. Bamberoo, Tettintil, Taitasi,Kleinmekker) si nu numai de mine, si in mod interesant, nici una nu are puntea reglabila.
    Ma intreb, daca puntea reglabila ar fi chiar asa de mare inventie, si cea one size asa de nesanatoasa, cum de nu au descoperit aceasta marii producatori de mei tai?

    De altfel, eu consider un lucru bun mei tai-urile in doua marimi, baby si toddler. Chiar am si comandat un mei tai toddler pentru fetita mea de la doamna care face mei tai-urile Hajtka. Aceasta este o optiune pentru fiecare cumparator de mei tai.

    Limitele de varsta sunt foarte relative. Fetita mea nu are inca 2 ani, dar este de statura mai mare decat copii de varsta ei in general. Deci mei tai-ul care nu i se mai potriveste la aceasta varsta, poate sa se potriveasca unui alt copil, chiar mai in varsta, dar de statura mai mica.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am un mei tai tare frumos, pe care l-am folosit cateva luni bune. Adica vreo 4 in total. Si incep sa nu il mai pot folosi. Bretele acum oricum l-as potrivi ajung sa ii lase semne pe picioare.

    De ce inainte nu si acum da?

    Ma gandesc sa imi achizitionez un mei tai pentru varsta mai mare.

    Nu cred ca mei taiurile pot fi universale. Asa cum nici slingurile nu pot fi.

    Daca as fi stiut ca exista mei taiuri cu punte reglabila, preferam sa investesc de la inceput mai mult decat sa ajung sa imi cumpar doua.

    Reka, intr-adevar modelele sunt foarte frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  7. cat despre bebe purtat de la 3 luni. Eu am vazu pe youtube ca se pot purta si mai repede. cu piciorusele adunate dedesupt.

    Vreti link?

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Reka, nu vreau sa te supar cu comentariile mele. Nu contest faptul ca cei care produc mei taiuri de marca stiu ce fac oferind one size, totusi asta nu e pentru mine un argument. One size in sine nu e o problema daca il folosesti pe un parcurs in care copilul nu creste din el! Dar one size per se, de la nou nascut la toddler e pur si simplu o strategie de marketing, nimic mai mult.

    Pentru ca exista cam doua "reguli" simple pe care comerciantii o ignora, nu o stiu sau o trec voit sub tacere:
    1. Pozitia anatomic corecta a bebelusului (adica cracanat la 90-100° si 45° genunchi) si spatele rotunjit cu fundul putin mai jos de nivelul genunchilor,
    (vezi rezumatul despre asta de pe http://purtatulbebelusilor.blogspot.com)
    2. Pentru a garanta pozitia asta, materialul puntii trebuie sa ajunga cat de mult de la un subgenunche la un altul

    Nu cred ca e vorba de moda, in spatiul german puntea reglabila (sunt mai multe feluri de a o regla) nu cere nici un efort in plus si nici nu e mai scumpa.

    Insist pe asta pentru ca atunci cand cineva da o informatie eronata, de genul ca se potriveste de la 0-3 ani nu pot sa tac si sa nu corectez in interesul sanatatii copilulu. Acuma suna logic, ca nici un scutec nu se potriveste universal de la 0-3 ani, de ce ar face-o un mei tai?

    Argumentul ca nici altii nu fac punte reglabila,nu e pentru mine un argument. Multi producatori fac wrapuri elastice, cu material sintetic, ofera in instructiuni de folosire/legat pozitii evident false pentru copiii si totusi sunt de marca si se vand...Cand publicul mai larg o sa inceapa sa faca fitze la mei taiurile croite ori prea mari ori prea mici, atunci o sa intre pe piata puntea reglabila in serie. Asa s-a intamplat cu toate "inventiile".

    Gluga mei taiului nu a fost un element "standard" la inceputurile cand mei taiul devenise la moda in Europa si USA. Acum e standard pentru ca purtatorii sunt convinsi de beneficiile lor.

    Dar indiferent de cine si ce ofera ca produs, pentru mine ca si consumator ramane totusi important controlul pozitiei prin regula simpla de pozitionare anatomic corecta, ca scrie pe mei tai one size sau nu. Si daca pozitia asta nu e garantata intr.adevar pe toata perioada purtarii (ceea ce ma indoiesc amarnic) atunci one size e doar o strategie si nu un produs real.

    Tu vorbesti oricum despre babysize si toddler, despre reglaj "improvizat" cu o esarfa. De ce ar fi atunci o punte reglabila asa de deplasata? Numai pentru ca nu e inca cunoscuta?

    Despre (de)limita de varsta. Eu vorbesc la mei tai de dimensiuni in centimetri ale puntii si dimensiunile copilului. Si de reglaj. Asta e sensul zic eu si nu criteriile de varsta.

    E clar ca nu toti copiii sunt la fel. Fetita mea poarta inca haine pentru copii mult mai mici decat ea.

    Cred ca e la latitudinea comerciantului sa dea sau nu crezare acestui usor spus one size si sa isi consilieze clientii in asa fel incat, dupa cateva luni de purtat sa nu se trezeasca cu un mei tai nepotrivit. De aia incercam sa atrag atentia aici, in interesul tau.

    Sper sa nu mi-o iei in nume de rau, Reka, nu o fac cu rautate vreau doar sa informez! Ador mei taiurile si le doresc un viitor frumos pentru clientii tai!

    RăspundețiȘtergere
  10. Spur Natur. Amandoua suntem de acord ce cele 2 dimensiuni, deci mei tai-ul pentru bebelusi si pentru copii mai mari. Cunosc pozitia corecta anatomic, am citit si eu destul in materie. Nu mai e cazul sa argumentam in sus si jos. Pacat de timp. Spor la vanzari, eu am plecat la treaba.

    RăspundețiȘtergere
  11. Brish, as fi curioasa sa vad o poza cu tine si copilul tau in mei tai. Bretelele nu ar fi trebui sa lase nici un semn, deoarece genunchii trebuie sa fie suportati de puntea mei tai-ului si nu de bretele.

    Cred ca stiu la ce pozitie te referi pentru bebelusi mai mici, dar nu prea imi place ideea. Consider ca pentru cei micuti wrapul este ideal, pentru ca le sustine, le inconjoara mult mai bine.

    RăspundețiȘtergere