vineri, 16 octombrie 2009

Purtarea copiilor in frig



Vremea friguroasa a sosit, si poate ca ati si inceput sa cautati solutii pentru a putea continua purtarea copiilor vostri si in frig. Am o veste buna: nu trebuie sa renuntati la folosirea mijloacelor de purtare din cauza frigului, pentru ca exista mai multe solutii.

Solutiile "do it yourself"

Daca aveti bebelus mic, de cateva luni, puteti sa-l legati in fata cu un wrap sau mei tai, si sa purtati o jacheta de iarna mai larga, si il puteti inchide in fata pana la inaltimea gatului bebelusului.

Daca aveti un bebelus mai mare, pe care il purtati in fata sau in spate, puteti sa va confectionati o pelerina pentru purtarea copiilor. Pelerina poate fi cusuta sau crosetata. Instructiuni gasiti aici si aici. Daca nu va place ideea de a purta pelerina, puteti sa va luati un pulovar fleece si sa-l taiati pe orizontal in fata sau in spate. Va legati copilul in fata sau in spate si luati pulovarul de asupra, iar capul copilului va avea loc in partea taiata. Arata cam asa.

Daca sunteti si mai talentata, puteti sa va confectionati singuri haina pentru purtarea copilului. Luati o haina, si il taiati in spate si adaugati un buzunarel pentru copil dintr-un material care se asorteaza cu culoarea si materialul hainei. Iar daca va purtati bebelusul in fata, puteti sa largiti haina in fata cu ajutorul unui insert cu fermoar.

Solutii oferite de magazinele online

Daca vreti sa investiti bani in haine speciale pentru purtarea copiilor, aveti mai multe optiuni.

Puteti sa va cumparati un babywearing cover, ceea ce este un dispozitiv pe care il puteti pune peste copilul in wrap sau mei tai. Daca folositi un cover, va legati copilul peste haina, si dupa aceea il acoperiti cu cover. Exista mai multe producatori de astfel de dispozitive.

Asa arata un cover Hajtka, care se poate comanda la Greenbaby.



Sau un cover Hoppediz, care de asemenea se poate comanda la Greenbaby incepand cu luna noiembrie.



Daca va plac pelerinele, exista unele foarte frumoase, dar din pacate cam la pret piperat. Mie-mi plac cel mai mult pelerinii marca Mamaponcho, si cele Mamabutterfly. Avantajul pelerinei fata de cover este ca nu trebuie sa imbracati copilul foarte gros, il aveti aproape de corpul dumneavoastra si va incalziti reciproc.



Se gasesc mai multe feluri de haine pentru purtarea copiilor, de asemenea sunt cam scumpe. Sunt de calitate foarte buna hainele Suse's Kindercoat, care au un strat interior de fleece, care se poate purta si separat, si un strat exterior impermeabil. Suse's Kinder coat se poate comanda acum si la Greenbaby! Suse's Kindercoat poate fi folosit pentru purtarea in fata, in spate, si este ideala si pentru gravide. Hainele sunt foarte confortabile pentru purtarea copiilor in frig. Copilul nu are nevoie de multiple straturi de imbracaminte, deoarece haina il incalzeste foarte bine.Cand intrati intr-o incapere luati haina jos, si gata. Nu trebuie sa dezbracati copilul separat.



Alte marci de haine pentru purtarea copiilor: MaM, Mamajacket, Felix Pera
Accesorii utile

Cand va purtati copilul in frig trebuie sa va asigurati sa tineti capul si extremitatile in caldura. Veti avea nevoie de o caciula calduroasa, un sal, pentru a incalzi gatul copilasului, de botosei calzi, si de jambiere.
Jambierele sunt in special utile deoarece cand ne legam copii in wrap sau mei tai, de multe ori o parte din picioruse ramane fara acoperire. Putem pune jambierele deasupra incaltamintelor, sus pana la genunchi, si astfel putem fi sigure, ca vantul nu intra sub pantalonasi si incaltaminte. Astfel de jambiere din lana sau din bumbac organic puteti cumpara de exemplu la Greenbaby, sau va puteti croseta singure.

2 comentarii:

  1. Multumesc pentru articol, a aparut fix la momentul potrivit! Dupa ce am studiat ofertele, am hotarat sa cumpar o haina Suse's Kinder si sunt foarte multumita de ea. Deocamdata bebe e mic si il port doar in fata. Dar varianta 'Allround Deluxe' pe care am achizitionat-o permite si purtarea pe sold... site-ul oficial este http://www.suseskinder.com/ si acolo sunt si filmulete care ilustreaza cum se foloseste haina... foarte misto.
    Distribuitorul oficial in UE este aici http://www.suseskinder.eu/ - au si varianta veche a hainei si cea noua, precum si alte produse...
    Numai bine, Ozana

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ozana, ma bucur ca ai gasit articolul util. Si eu am folosit o haina Suse's Kindercoat, dar varianta de baza, nu cea deluxe. Am fost foarte multumita de ea. Numai bine, Reka

    RăspundețiȘtergere