sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Little Lamb


Doresc sa va prezint un nou produs al magazinului Greenbaby, si anume scutecele tip pantalonas din bambus, Little Lamb.

Compania Little Lamb apartine unei familii cu sase copii, care au fost crescuti toti in scutece lavabile (si inca sunt). Scutecele se fabrica in Turcia, si se transporta in Wales, de unde se trimit in numeroase tari in lume. Familia care conduce compania considera un lucru important sa mentina preturi scazute si in aceeasi timp, calitate impecabila.

Scutecul Little Lamb din fibra de bambus este un scutec foarte usor de folosit. Se gaseste in doua marimi, una de la nastere pana la varsta de aproximativ 9 luni, alta de la 9 luni pana la trecerea la olita. Scutecul se prinde pe talia bebelusului cu scai. Aceste scutece tip pantalonas se folosesc impreuna cu chilotei suport impermeabili (de exemplu chilotei suport Bummis).

Compozitia scutecului este 90 la suta bambus, 10 la suta poliester. Scutecul se spala la masina, si datorita continutului de poliester, isi mentine forma foarte bine. Pentru protectia bebelusului si al mediului inconjurator, se recomanda folosirea unui detergent ecologic, dar se pot spala si cu detergent normal.

4 comentarii:

  1. ce parere ai despre scutecele Itti Bitti? Am inteles ca acestea se pot purta fara chilotel de protectie impermeabil si astfel sunt mult mai compacte (si mai ieftine), putand fi purtate chiar si sub pantalonasi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristina, nu am incercat scutece Itti Bitti personal, dar am citit cate ceva pe net. Acestea sunt scutece All-in-two, similare cu scutecele Pop-in, adica consta dintr-un chilotel exterior in care se fixeaza absorbantul cu capse. Se fabrica in Australia, nu am gasit informatii despre calitate, sau product reviews. Imi plac culorile :)
    Cu care scutece le-ai comparat ca si pret? Intreb numai, pt. ca mie nu mi se par foarte ieftine, tinand cont de faptul ca folosind sistemul Itti Bitti de la nastere pana la olita, este nevoie sa cumperi trei seturi de scutece (adica de trei ori cam 12-15 bucati), pe cand din scutecele Little Lamb de exemplu, este nevoie de numai 2 ori 12-15 bucati (sa ai din ambele marimi), plus chilotei suport, care sunt in mai multe marimi, dar ai nevoie de numai 2-3 bucati pe marime. Sau solutia cea mai economica ar fi scutecele Pop-in, din care cumperi un set de 15-20 bucati o data, si il poti folosi de la nastere pana la trecerea la olita. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Merci pt raspuns! :)
    Acum incep si eu sa ma lamuresc in legatura cu scutecele refolosibile. Eu nu am copii, dar imi doresc ca in viitorul apropiat sa aud un glascior prin casa :). Nu facusem nici o comparatie de preturi. Ai dreptate in legatura cu pretul: cred ca varianta Itti Bitti este dintre cele mai scumpe.
    Ii remascasem datorita usurintei in folosire, a culorilor placute, si a unor comentarii care spuneau ca ar fi dintre cei mai compacti.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi avem 5 perechi de mielusei spalati cu detergent pentru copii si la 60 grade C. Dintre scutecelele pe care le avem, Little Lamb mi-au placut cel mai putin: velcro este foarte lat si la margini s-a curbat spre interior, deci ii intra puiului in burtica, ca sa nu mai spun ca, dintre toate scutecele noastre, se usuca cel mai greu. In schimb, sunt foarte absorbanti, si, spre deosebire de cei din microfibra, mieluseii sint din 90% bambus organic. Acum folosim inserturile lor de bambus ca inserturi suplimentare la BumGenius, noaptea (avem si OneLife pantalonasi, dar nu imi place ideea de protectie PUL si, din lene, inca nu am facut rost de protectii de lana). Daca stiam ca mieluseii sunt atit de incomozi, cel mai probabil ca nu i-as fi cumparat (dar sunt atit de frumusei si pufosi !!)

    RăspundețiȘtergere