sâmbătă, 13 martie 2010

Mijloace de purtare a copiilor cu catarama- SSC



SSC- Soft Structured Carriers

Mijloacele de purtare a copiilor numite Soft Structured Carriers (SSC) sunt mai putin cunoscute in tara noastra, dar merita si acestea atentia parintilor care incearca sa gaseasca un mijloc de purtare corespunzator.
Aceste mijloace de purtare sunt similare cu marsupii, deoarece de obicei sunt prevazute cu catarame, deci nu se leaga ca wrapul si mei tai-ul. Din aceasta cauza sunt usoare de folosit, si sunt indragite in special de tatici (dar si mamici), carora le plac solutiile simple, care nu doresc sa invete legarea wrapului sau al mei tai-ului.

Mijloacele de purtare SSC arata aproape ca un mei tai: consta dintr-un body si patru bretele, doua de sold, si doua de umeri. Bretelele se fixeaza cu catarame. Se pot folosi pentru purtarea in fata si in spate, iar exista si unele concepute in special pentru purtarea pe sold (Scootababy).

Mijloacele de purtare SSC se deosebesc totusi de marsupii prin faptul ca sunt concepute in asa fel, sa faca posibil purtarea bebelusilor intr-o pozitie corecta si sanatoasa din punct de vedere ortopedic (fasia care cade intre picioare este lata, ca si in cazul mei tai-urilor). Aceste mijloace de purtare distribuie greutatea copilului uniform pe umerii si spatele persoanei purtatoare (unele tipuri pun mai multa greutate pe talia persoanei purtatoare), si sunt foarte bune si pentru purtarea copiilor mai grei, cand wrapul sau mei tai-ul nu mai sunt asa de confortabile.

Exista foarte multe modele si feluri de mijloace de purtare SSC Exista multe diferente intre diferitele marci: unghiul cu care bretelele sunt atasate, marimea body-ului, numarul pozitiilor de purtare, etc.
Cand incercati sa alegeti un SSC potrivit pentru dumneavoastra, este important ca aceasta sa aiba bretele de umar late, captusite la locurile potrivite, si bretele de sold supportive, care ajuta in distribuirea greutatii pe talie, pentru confort maxim, si pentru a proteja gatull, spatele si umerii.
Multi parinti cauta un mijloc de purtare care poate fi folosit si cu un copilas mai mare sau mai greu. Mijloacele de purtare tip SSC sunt ideale pentru acest scop. Multe mijloace de purtare SSC se pot folosi pentru purtarea confortabila a copiilor de 18 sau chiar mai multe kilograme!

Avantajele mijloacelor de purtare SSC
• sunt usoare de folosit
• design-ul ergonomic este mai confortabil, si distribuie greutatea uniform pe ambii umeri (aici pot fi diferente intre marci)
•cea mai buna alegere pentru bebelusi mai mari si grei (18+ kg), cei mai multi parinti isi pot purta copii pe cea mai lunga durata in mijloace de purtare SSC
•multe dintre ele pot fi purtate in fata si in spate, unele marci sunt mai flexibile decat altele in pozitiile de purtare oferite
• O alegere excelenta pentru parintii active, care fac drumetii si plimbari mai lungi
•Unele mijloace sunt concepute in special pentru purtarea pe sold, o pozitie naturala pentru foarte multi parinti cand cara un copil mai mare sau mai greu
•Se monteaza si se demonteaza rapid si usor
•Nu este necesar sa legati, sa va ocupati de materialul care atarna in jos
•mijloacele de purtare SSC sunt one-size, pot fi folosite de mai multe personae de marime diferita
•usurinta folosirii si aspectul modern le face mai atractive pentru tatici

Dezvantajele mijloacelor de purtare SSC

• Folosirea cataramelor si reglarea bretelelor trebuie invatat. Daca nu este reglat corect, mijlocul de purtare poate fi incomfortabil.
•Nu se recomanda pentru nou nascuti (si nici sub 4 luni), desi unele mijloace SSC au accesorii care se pot folosi pentru a transforma mijlocul de purtare pentru purtarea bebelusilor mici
•Nu este usor sau cel mai discret pentru alaptarea bebelusilor. Unele necesita accesorii separate pentru alaptare.
• mijloacele de purtare nu inconjoara bebelusul ca si unele mijloace de purtare (ca si wrapul de exemplu)
•De obicei acestea sunt cele mai scumpe mijloace de purtare
•Cataramele le fac mai voluminoase, asadar nu sunt asa de compacte si usoare de impachetat intr-un loc mic

Mijloacele de purtare SSC sunt confortabile, relativ simple de folosit, si cu aspect atractiv. Daca cautati un mijloc de purtare si mijloacele de purtare traditionale va fac nervoase, un mijloc de purtare SSC ar fi o alegere ideala. Cumparati un mijloc de purtare pentru bebelusi mici, de exemplu in wrap sau sling, si un SSC, si veti avea combinatia perfecta pentru a va purta copilul de la nastere pana la varsta de 3-4 ani.

Marci populare de mijloace de purtare SSC


Ergo
Manduca
Beco
Bondolino
Calyx
Scootababy

La Greenbaby puteti cumpara: Bondolino (care este un mijloc de purtare hibrid, intre mei tai si SSC), Magyarinda SSC, un mijloc de purtare de calitate excelenta si design deosebit, si renumitul Beco din SUA.



O sursa de inspiratie pentru articol:
http://www.theopinionatedparent.com/2009/04/14/soft-structured-baby-carriers/

Un comentariu: