Dupa cum am mai scris pe blog, am inceput sa folosesc scutecele refolosibile cu fetita mea abia cand ea a implinit 10 luni. Atat a durut sa realizez ca merita sa incerc scutecele lavabile, si dupa ce le-am incercat m-am indragostit de ele. Acum ca s-a nascut baietelul meu a fost evident ca voi folosi scutece lavabile inca de la primele saptamani. Folosirea scutecelor lavabile cu nou nascuti este o experienta noua si interesanta pentru mine. Incerc toate felurile de scutece, sa vad care i se potriveste mai bine, si m-am gandit ca poate ar fi de folos daca impartasesc impresiile mele cu cititorii blogului.
A doua saptamana dupa ce ne-am intors de la spital am si trecut de la scutecele de unica folosinta la cele lavabile. Baietelul s-a nascut cu o greutate relativ mare (4050 gr), asa ca scutecele lavabile de masura unica i s-au potrivit din prima clipa. In general imi plac scutecele care se asambleaza si se monteaza cat mai rapid- scutecele cu buzunar, sau combinatia chilotel suport si scutece tip pantalonas. Langa fetita mea si treburile gospodariei etc nu am mult timp la dispozitie, asa ca incerc sa rezolv schimbarea scutecelor cat mai repede. Baietelului inca ii place sa doarma foarte mult si in timpul zilei, asadar imi place si sa ma supraasigur ca nu vor fi scurgeri nici daca adoarme si nu-i schimb scutecul exact la 2,5-3 ore. Din aceasta cauza de obicei folosesc mai multi absorbanti decat ar fi nevoie in mod normal.
Iata ce scutece folosesc cu el:
Bumgenius One Size Pocket- am avut vreo 6 bucati puse la o parte de la fetita mea. Acestea sunt usoare de folosit- absorbantele se introduc in buzunar si scutecul se monteaza pe copil intr-o piesa, se fixeaza pe talie cu scai (acum exista si varianta cu capse).
Deoarece baietelul face foarte mult pipi, am folosit din start doua absorbante one size, asa scutecul rezista 3-4 ore fara scurgeri.
Scutece Wonderoos One Size cu PUL si Minky- scutecele Wonderoos cu PUL le-am cunoscut deja, le-am folosit si cu fetita mea, dar versiunea veche (cu doua absorbante din microfibra). Versiunea noua parca imi place mai mult, pentru ca absorbantul mare din bambus absoarbe foarte mult. Scutecele Wonderoos Minky sunt extrem de frumoase si placute la atingere. Wonderoos este scutecul pe care-l folosesc la plimbari si noaptea- partial. Zic partial, pentru ca inca nu am gasit scutecul care sa reziste intreaga noapte, asa ca cand vreau sa fiu linistita ca nu va trebui sa-l schimb si sa-i schimb si hainele si sacul de dormit in mijlocul noptii, folosesc scutece de unica folosinta, dar nu pentru mult timp, pentru ca stiu deja solutia pentru noapte: chilotel suport din lana si scutec tip pantalonas. Aceasta a fost combinatia de noapte de neintrecut si la fetita mea, doar ca nu mi-am procurat din timp chilotei suport din lana in marimea mica.
Flip- chilotelul suport Flip one size il folosesc cu absorbantul Flip tip prefold din bumbac organic, care absoarbe bine, este corespunzator pentru timpul zilei, sau cu scutece din bambus
Little Lamb. Acestea din urma absorb foarte bine. Si chilotelul Flip a trecut testul, fiind ca nu am avut scurgeri cu ea, nici cand scutecul dedesubt era arhiplin.
Scutece one-size AIO Pop-in. Scutecele Pop-in cu absorbant din bambus rezista bine in timpul zilei. Le folosesc cu ambele absorbante. Inca urmeaza sa le incerc si noaptea cu absorbantul de noapte. Voi scrie un update aici dupa ce incerc.
Am si doua scutece Blueberry One Size Pocket, ramase tot de la fetita mea, care sunt frumoase, dar nu mi-au placut foarte mult nici o data. Le-am pastrat numai pentru aspectul lor. Absorbantul scutecului este un absorbant one size combinat, din microfibra si canepa, dar nu absoarbe foarte mult si este putin ingust dupa parerea mea, si din aceasta cauza scurgerile ar fi frecvente daca nu as folosi si un absorbant in plus cu ele.
Accesoriul de nelipsit:
hartia de protectie scutec. Folosirea hartiei de protectie usureaza curatarea scutecelor foarte mult. Cateodata uit sa-l folosesc, si de obicei regret dupa aceea (copilul intotdeauna face treaba mare cand uit cumva sa pun hartia :)).
Scutecele murdarite sunt depozitate intr-un
sac pentru scutece Pop-in dupa ce le clatesc in apa si le storc bine. Le spal in fiecare 2-3 zile. Pentru tratarea petelor folosesc
sapun natural Imse Vimse. Dupa ce incerc si alte scutece, voi reveni cu impresiile mele despre acestea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu