sâmbătă, 20 februarie 2010

Concurs cu premii de la Greenbaby!



Invitati 5 prietene sa devina fani ai paginei Greenbaby pe Facebook SAU convingeti-le sa se alature grupului Google Greenbaby, si trimiteti-mi un email la adresa info@greenbaby.ro cu numele sau adresa lor de e-mail, si intrati in concurs pentru a castiga produse Greenbaby! Premii: un scutec refolosibil Pop-in, un pachet de 2 sapunuri Galador, un sapun pentru inlaturarea petelor de la Imse Vimse. Concursul se desfasoara pana la 28 februarie. Castigatorii vor fi anuntati pe 1 martie.

luni, 15 februarie 2010

Purtarea copiilor in siguranta


Purtarea bebelusilor este un lucru foarte benefic atat bebelusilor cat si parintilor, dar pentru a nu avea surprize neplacute, trebuie sa fim foarte atente cand ne purtam bebelusii. Mai jos puteti citi un articol despre acest subiect, pe care vi l-am tradus in speranta ca va va fi de folos in purtarea in siguranta a bebelusilor vostri.


Principiu de baza: siguranta copilului este responsabilitatea dumneavoastra tot timpul. Orice faceti in legatura cu purtarea bebelusului (alegerea mijlocului de purtare, metoda cu care puneti copilul in mijlocul de purtare sau o scoateti din ea, activitatile desfasurate in timp ce purtati copilul) afecteaza siguranta copilului. Trebuie sa fiti prudente si sa luati decizii bune.

1. Alegerea mijlocului de purtare. Daca folositi un mijloc de purtare cu cusaturi, inele, buckles, etc. asigurati-va ca mijlocul de purtare a fost confectionat sa fie sigur si inspectati in mod regulat pentru a observa orice semen de deteriorare. De exemplu trebuie sa va ganditi bine inainte sa folosit un sling folosit, daca nu stiti cine l-a facut si ce fel de inele a folosit. Daca folositi sau faceti un wrap, asigurati-va ca materialul este corespunzator pentru a fi folosit pentru un wrap (sa fie puternic si nu alunecos).

2. Metoda cu care puneti copilul in mijlocul de purtare si cu care il scoateti din ea.
Trebuie sa tineti copilul cu siguranta pana ati verificat bine ca este pozitionat sigur in mijlocul de purtare. Cand folositi pozitii pentru purtarea in spate, folositi o metoda care este sigur pentru copilul dumneavoastra, chiar si daca copilul isi arcuieste spatele, se misca mult etc. Asigurati-va ca ati ales un loc sigur pentru a pune copilul in mijlocul de purtare. Daca nu sunteti confidente sa-l puneti in mijlocul de purtare intr-o parcare de exemplu, atunci asteptati pana ajungeti intr-un loc sigur pentru a pune copilul in mijlocul de purtare. Asigurati-va ca stiti o metoda sigura pentru a scoate copilul din mijlocul de pirtare. Daca stiti sa-l puneti in spate numai folosind un pat sau fotoliu, nu-l puneti in mijlocul de purtare cand nu este un pat sau fotoliu in preajma. Exersati scoaterea rapida a copilului din mijlocul de purtare, in caz ca copilul are nevoie de ajutor imediat (daca e pericol de sufocare de exemplu).

3. Pozitia copilului in mijlocul de purtare:
copilul are nevoie de a putea respire bine, ca capul si gatul sa fie aliniati (in special in cazul nou nascutilor si bebelusilor tineri), si de circulatie sanguina buna in extremitati.

Pozitia inclinata intr-un rebozo subtire, care nu impiedica respiratia bebelusului poate ca nu va fi sigura intr-un sling din material gros. Puneti materialul mijloacelor de purtare la nas sa testate daca puteti respira cu usurinta prin material. Folositi aceasta informatie cand incercati sa gasiti o pozitie buna pentru un nou nascut sau bebelus mic.
Verificati ca capul si gatul bebelusului sa fie aliniati si suportati bine, si ca barbia bebelusului nu este impins catre sau in piept. Asigurati-va ca mijloacele de purtare care se leaga, Mei Tai-ul de exemplu, nu impiedica circulatia catre picioarele copilului. .
In cazul copiilor cu tonus muscular diminuat sau prea mare, sau cu alte probleme de dezvoltare, intrebati medical copilului sau terapistul pentru pozitii de purtare sigure.

4. Activitati desfasurate in timpul purtarii copilului: Asigurati-va ca activitatea desfasurata in timpul purtarii copilului nu afecteaza in mod negative siguranta bebelusului.. Fiti foarte prudente in apropierea aragazului, lichidelor fierbinti. Fiti prudente in frig si asigurati-va ca copilul nu este in pericol de inghet. Fiti foarte prudente cand purtati bebelusul pe suprafate alunecoase, pe scari etc. Nu folositi mijlocul de purtare in locul scaunului de masina!

Sursa: http://www.thebabywearer.com/forum/showthread.php?t=21271&highlight=babywearing+safety

Completare din alte articole:
Este important sa fiti atente cand va alaptati copilul in sling. In cazul mamicilor cu sani largi trebuie sa fiti atente sa nu va sufocati copilul in timp ce il alaptati in sling (s-au intamplat astfel de cazuri)

Nu acoperiti capul copilului cu materialul mijlocului de purtare.

Va urma.

sâmbătă, 13 februarie 2010

Site nou, produse noi



Dupa cateva zile de munca, am reusit sa innoim putin aspectul magazinului Greenbaby. Am facut ordine intre produse, in speranta ca va deveni mai usoara orientarea intre produse, care, din fericire, s-au inmultit in ultimele luni.

In magazin gasiti acum si cateva produse noi. La categoria mijloace de purtare gasiti Bondolino de la Hoppediz, care este un mijloc de purtare practic si usor de folosit. Bondolino este un asa numit soft structured carrier (stiti cumva o denumire buna in limba romana pentru aceasta?), despre care voi scrie mai mult intr-o postare urmatoare. In curand veti gasi si un alt mijloc din aceasta categorie, numit Babbinka, si confectionat de o mamica din Ungaria.

Acum puteti comanda la noi si wrapuri Didymos, care sunt wrapurile de cea mai inalta calitate din Germania. Wrapurile Didymos se confectioneaza din bumbac organic, si se gasesc in multe modele diferite foarte frumoase. Va voi prezenta si aceste wrapuri intr-o postare separata.

Un alt produs nou este untul shea organic, care provine din Ghana. Untul shea are numeroase feluri de intrebuintare. Este un foarte bun hidratant, si se poate folosi cu succes si in cazuri de dermatita atopica si alte probleme ale tenului, cu care se confrunta multi bebelusi si adulti.

V-am prezentat in zilele trecute bicicletele din lemn pentru copii intre 2-5 ani. Acum puteti citi o descriere cu mai multe detalii pe site.

Speram sa va placa noul aspect al magazinului si va asteptam cu drag!

miercuri, 10 februarie 2010

duminică, 7 februarie 2010

Absorbante intime lavabile-ghid practic


Dupa ce mai multe mamici s-au interesat despre folosirea absorbantelor intime lavabile, m-am gandit sa le scriu un mic ghid practic.

De cate bucati este nevoie?
Veti avea nevoie de circa 15 absorbante (9-10 marimea normal, 3-3 pentru noapte si mini) daca doriti sa spalati numai o data, la sfarsitul ciclului. Daca le spalati in fiecare seara, va puteti descurca si cu mai putine bucati.

Cum se intretin absorbantele lavabile?
Dupa folosire se clatesc bine in apa rece, se poate folosi si un sapun antipete, de exemplu sapunul natural pentru inlaturarea petelor de la Imse Vimse. Puteti depozita absorbantele clatite intr-o galeata mica, iar la sfarsitul ciclului le spalati cu masina de spalat la 60 de grade, in loc de balsam pentru rufe folositi 50 ml de otet. Daca doriti, puteti sa le spalati si cu mana cu apa calda si sapun.

Dimensiunile absorbantelor intime Imse Vimse
In tabelul de mai jos gasiti dimensiunile absorbantelor Imse Vimse. La prima spalare intra putin la apa, deci vor deveni putin mai mici.



Dupa cum se vede si in tabel, absorbantele sunt prevazute cu un numar de straturi absorbante, si un strat de poliuretan laminat, care le face impermeabile. Deci va puteti simti in siguranta maxima.

vineri, 5 februarie 2010

Protectie naturala in timpul menstruatiei



Am citit cateva articole interesante despre efectele nocive ale absorbantelor intime si a tampoanelor interne conventionale. Asadar nu voi repeta informatiile din acele articole, va dau numai linkuri, le gasiti pe blogul Mamicii Bio si pe blogul eco notes.

Trebuie sa marturisesc, ca prima data, cand am citit despre produsele alternative, despre cupa menstruala si absorbantele intime din bumbac, a fost greu sa-mi imaginez ca le voi incerca vreodata. Dar citind experientele pozitive ale multor mamici, mi-am facut curaj sa le incerc, si nu voi regreta nici o clipa. Asadar, daca citind despre efectele negative pe care absorbantele si tampoanele conventionale pot avea asupra organismului, sau despre efectele negative asupra mediului inconjurator ati inceput sa va ganditi ca poate ar fi bine sa considerati si alte alternative, va recomand sa incercati absorbantele intime din bumbac, sau cupa menstruala. Pana de mult nici una din aceste produse s-au gasit pe piata romaneasca, dar acum le gasiti pe ambele: absorbante intime din bumbac (lavabile) si cupa menstruala Mooncup la magazinul Greenbaby

Si asa crestem mari...

De curand am observat, ca picioarele fetitei mele au crescut, asa ca acum poarta o marime mai mare din incaltamintele Gucio.



De cand greutatea lui Agnes a ajuns aproape de 20 de kilograme, nu prea o mai port in spate, desi mi-ar face multa placere, pentru ca tot nu sunt o adepta a caruciorului pe care trebuie sa-l folosesc cand mergem la plimbare. La varsta de 2 ani si 2 luni am intarcat-o, si de atunci nu prea vrea sa adoarma dupa amiaza. Asa ca o zi am scos mei tai-ul toddler Hajtka, si de atunci adoarme in mei tai pe spate ca pe vremuri, cand era un bebelus mic.