luni, 15 februarie 2010

Purtarea copiilor in siguranta


Purtarea bebelusilor este un lucru foarte benefic atat bebelusilor cat si parintilor, dar pentru a nu avea surprize neplacute, trebuie sa fim foarte atente cand ne purtam bebelusii. Mai jos puteti citi un articol despre acest subiect, pe care vi l-am tradus in speranta ca va va fi de folos in purtarea in siguranta a bebelusilor vostri.


Principiu de baza: siguranta copilului este responsabilitatea dumneavoastra tot timpul. Orice faceti in legatura cu purtarea bebelusului (alegerea mijlocului de purtare, metoda cu care puneti copilul in mijlocul de purtare sau o scoateti din ea, activitatile desfasurate in timp ce purtati copilul) afecteaza siguranta copilului. Trebuie sa fiti prudente si sa luati decizii bune.

1. Alegerea mijlocului de purtare. Daca folositi un mijloc de purtare cu cusaturi, inele, buckles, etc. asigurati-va ca mijlocul de purtare a fost confectionat sa fie sigur si inspectati in mod regulat pentru a observa orice semen de deteriorare. De exemplu trebuie sa va ganditi bine inainte sa folosit un sling folosit, daca nu stiti cine l-a facut si ce fel de inele a folosit. Daca folositi sau faceti un wrap, asigurati-va ca materialul este corespunzator pentru a fi folosit pentru un wrap (sa fie puternic si nu alunecos).

2. Metoda cu care puneti copilul in mijlocul de purtare si cu care il scoateti din ea.
Trebuie sa tineti copilul cu siguranta pana ati verificat bine ca este pozitionat sigur in mijlocul de purtare. Cand folositi pozitii pentru purtarea in spate, folositi o metoda care este sigur pentru copilul dumneavoastra, chiar si daca copilul isi arcuieste spatele, se misca mult etc. Asigurati-va ca ati ales un loc sigur pentru a pune copilul in mijlocul de purtare. Daca nu sunteti confidente sa-l puneti in mijlocul de purtare intr-o parcare de exemplu, atunci asteptati pana ajungeti intr-un loc sigur pentru a pune copilul in mijlocul de purtare. Asigurati-va ca stiti o metoda sigura pentru a scoate copilul din mijlocul de pirtare. Daca stiti sa-l puneti in spate numai folosind un pat sau fotoliu, nu-l puneti in mijlocul de purtare cand nu este un pat sau fotoliu in preajma. Exersati scoaterea rapida a copilului din mijlocul de purtare, in caz ca copilul are nevoie de ajutor imediat (daca e pericol de sufocare de exemplu).

3. Pozitia copilului in mijlocul de purtare:
copilul are nevoie de a putea respire bine, ca capul si gatul sa fie aliniati (in special in cazul nou nascutilor si bebelusilor tineri), si de circulatie sanguina buna in extremitati.

Pozitia inclinata intr-un rebozo subtire, care nu impiedica respiratia bebelusului poate ca nu va fi sigura intr-un sling din material gros. Puneti materialul mijloacelor de purtare la nas sa testate daca puteti respira cu usurinta prin material. Folositi aceasta informatie cand incercati sa gasiti o pozitie buna pentru un nou nascut sau bebelus mic.
Verificati ca capul si gatul bebelusului sa fie aliniati si suportati bine, si ca barbia bebelusului nu este impins catre sau in piept. Asigurati-va ca mijloacele de purtare care se leaga, Mei Tai-ul de exemplu, nu impiedica circulatia catre picioarele copilului. .
In cazul copiilor cu tonus muscular diminuat sau prea mare, sau cu alte probleme de dezvoltare, intrebati medical copilului sau terapistul pentru pozitii de purtare sigure.

4. Activitati desfasurate in timpul purtarii copilului: Asigurati-va ca activitatea desfasurata in timpul purtarii copilului nu afecteaza in mod negative siguranta bebelusului.. Fiti foarte prudente in apropierea aragazului, lichidelor fierbinti. Fiti prudente in frig si asigurati-va ca copilul nu este in pericol de inghet. Fiti foarte prudente cand purtati bebelusul pe suprafate alunecoase, pe scari etc. Nu folositi mijlocul de purtare in locul scaunului de masina!

Sursa: http://www.thebabywearer.com/forum/showthread.php?t=21271&highlight=babywearing+safety

Completare din alte articole:
Este important sa fiti atente cand va alaptati copilul in sling. In cazul mamicilor cu sani largi trebuie sa fiti atente sa nu va sufocati copilul in timp ce il alaptati in sling (s-au intamplat astfel de cazuri)

Nu acoperiti capul copilului cu materialul mijlocului de purtare.

Va urma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu