miercuri, 29 iunie 2011

Folosirea wrapului- ghid practic




Wrapurile elastice si tesute se pot folosi pentru purtarea bebelusilor chiar de la nastere, pana la circa 8 kilograme (in cazul wrapurilor elastice) sau pana la chiar si 15 kilograme (in cazul celor tesute). Wrapurile sunt mijloacele de purtare cele mai recomandate pentru purtarea noilor nascuti si al bebelusilor mici, deoarece asigura sustinerea ideala pentru coloana bebelusilor si o pozitie buna a picioarelor pentru o dezvoltare sanatoasa a soldurilor.

Wrapurile elastice sunt usor de folosit, si se recomanda pentru purtarea in fata a bebelusilor mici.
Wrapurile tesute sunt mijloacele de purtare cele mai versatile: se pot folosi pentru purtarea copiilor in fata, in spate sau pe sold. Exista o multitudine de feluri de legare din care puteti alege metoda care va place cel mai mult.

Este foarte important ca wrapul sa fie legat corect, ceea ce inseamna ca un
wrap bine legat este legat strans (bebelusul se misca impreuna cu persoana purtatoare), picioarele sa fie pozitionate bine, in forma de M (indepartate, genunchii sus), si este bine sa legati bebelusul atat de sus ca sa-i puteti saruta fruntea fara sa va aplecati mult. Nu indoiti wrapul pe latime inainte de legare!

Purtarea in fata: Va puteti purta bebelusul in wrap in fata chiar din prima zi dupa nastere, totusi se recomanda sa va odihniti impreuna cu bebelus, si eventual lasati taticul sa poarte bebelusul in primele saptamani. Puteti folosi un wrap elastic sau tesut. Iata cateva instructiuni:

Purtarea in fata cu wrap elastic 1 (Front wrap cross carry):
Purtarea in fata cu wrap elastic 2 (Pocket wrap cross carry):
sau
http://www.youtube.com/watch?v=YkIXDanYPoY&feature=related

Purtarea in fata cu wrap tesut (Front wrap cross carry)
Pozitia cangur

Purtarea in spate se recomanda dupa ce bebelusul atinge 6-7 kilograme. Dupa aceasta greutate purtarea in spate este mult mai sanatoasa si confortabila si pentru persoana purtatoare. Greutatea copilului se distribuie pe ambii umeri si pe spate. Invatarea purtarii in spate necesita putin timp si rabdare, dar merita.

Asa va puteti pune bebelusul in spate.

Purtarea in spate cu wrap tesut 1 (Rucsack carry)
Purtarea in spate cu wrap tesut 2 (Double Hammock)
Purtarea in spate 3 (Back wrap cross carry)

Purtarea pe sold se recomanda de la varsta de 5-6 luni. Este recomandat in special pentru purtarea copilului pe scurta durata, deoarece greutatea copilului cade pe un singur umar.

Iata cateva modalitati de legare a wrapului pe sold
Huftschlinge
Hip cross carry
Hip carry

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu