vineri, 5 februarie 2010

Protectie naturala in timpul menstruatiei



Am citit cateva articole interesante despre efectele nocive ale absorbantelor intime si a tampoanelor interne conventionale. Asadar nu voi repeta informatiile din acele articole, va dau numai linkuri, le gasiti pe blogul Mamicii Bio si pe blogul eco notes.

Trebuie sa marturisesc, ca prima data, cand am citit despre produsele alternative, despre cupa menstruala si absorbantele intime din bumbac, a fost greu sa-mi imaginez ca le voi incerca vreodata. Dar citind experientele pozitive ale multor mamici, mi-am facut curaj sa le incerc, si nu voi regreta nici o clipa. Asadar, daca citind despre efectele negative pe care absorbantele si tampoanele conventionale pot avea asupra organismului, sau despre efectele negative asupra mediului inconjurator ati inceput sa va ganditi ca poate ar fi bine sa considerati si alte alternative, va recomand sa incercati absorbantele intime din bumbac, sau cupa menstruala. Pana de mult nici una din aceste produse s-au gasit pe piata romaneasca, dar acum le gasiti pe ambele: absorbante intime din bumbac (lavabile) si cupa menstruala Mooncup la magazinul Greenbaby

4 comentarii:

  1. Eu foloses de cativa ani buni Mooncup si sunt super multlumita. Absorbantele pe care le aveam au fos din lana cu matase dar nu m-au convins.

    RăspundețiȘtergere
  2. Reka, ma gandesc si eu de ceva vreme la alternative, dar cupa inca nu imi vine s-o folosesc. Imi spui putin de absorbantele astea? Cum se folosesc? Adica cate se folosesc pe zi, cum se procedeaza cu ele? (probabil par tampita, I can't help it :D). Ce dimensiuni au cele trei variante? Daca-mi mai vine intrebari...le pun :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ralu, am sa dedic o intreaga postare sa raspund intrebarilor tale :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, o astept cu nerabdare :)

    RăspundețiȘtergere