sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Protectie scutece lavabile din lana



Experiente proprii
Am descoperit protectiile de scutece din lana cand fetita mea avea inca scutece, si aproape in fiecare dimineata ne-am trezit cu pijamaua si patul ud. Am incercat tot feluri de combinatii de scutece lavabile, cu absorbante extra, dar in zadar. Nu au rezistat pana dimineata, iar mie nu-mi placea ideea de a trebui sa schimb scutece in toiul noptii, pentru ca fetita se trezea complet daca i-am schimbat scutecele noaptea. La sfatul unei prietene am incercat o noua combinatie: chilotei suport din lana cu scutece tip pantalonas dedesubt. Prima pereche de chilotei de lana pe care l-am primit cadou era un chilotel marca Woollywraps, si-l foloseam cu scutece pantalonas Popolini Ultrafit sau un scutec Little Lamb cu un absorbant de noapte Pop-in in interior. De atunci nu s-au mai intamplat accidente, puteam sa dormim linistiti.

De ce lana?
Protectiile de scutece din lana, folosite cu scutece tip pantalonas, sau scutece tip prefold (fixate cu Nappy Nippa sau Snappy) alcatuiesc un sistem de scutece lavabile imbatabil. De ce? Pentru ca protectiile de scutece din lana- chilotei sau pantalonasi lungi sau scurti- sunt foarte sigure, scurgerile sunt foarte rare. Fibrele de lana absorb foarte mult lichid, timp ce exteriorul pantalonasului sau chilotelului de lana ramane uscat. Lana are si alte avantaje in afara de faptul ca este impermeabil. Protectiile de scutec din lana lasa aerul sa treaca, astfel pielea bebelusului va avea intotdeauna o temperatura optima- lana ii tine de cald iarna, si racoare vara. Acest fapt protejeaza pielea bebelusului si de iritatiile de scutec.
Folosirea protectiilor de lana este recomandata nu numai pe timpul noptii, ci si ziua. Puneti un scutec tip pantalonas pe copil, un pantalon de lana deasupra, si copilul este gata de joaca. :)

Intretinerea protectiilor de lana
Protectiile de scutece din lana trebuie spalate foarte rar- o data sau doua ori pe luna. Altfel numai se aerisesc. Dupa cateva ore de aerisit, chiloteii se usuca si vor fi din nou proaspete si gata sa le folositi din nou.
La nevoie, se spala la 30 de grade, preferabil cu mana cu un detergent delicat, pentru lana. Dupa spalare se trateaza cu lanolina astfel:
-daca folositi un tratament de lanolina gata cumparat, urmariti instructiunile de pe eticheta- de obicei se pune o cantitate mica din solutia cu lanolina in apa fierbinte, dupa care se mai pune apa pana cand solutia devine doar calduta. Se introduce protectia de scutec din lana in apa si se lasa acolo 12 ore, dupa care protectia scutec se scoate din solutie, si se pune la uscat (nu pe calorifer!).
-puteti folosi si lanolina pura cumparata de la farmacie astfel: dizolvati o lingura de lanolina si doua linguri de sampon de par (eu foloseam un sampon pentru copii de ex) in 500 ml apa care clocoteste. Dupa ce lanolina s-a dizolvat, turnati solutia intr-un lighean in care incap protectiile de scutec. Adaugati cateva litri de apa calda la solutia cu lanolina, asa incat solutia sa aiba aproximativ 30 de grade, introduceti protectiile de scutec din lana spalate si clatite (dar nu uscate) in solutie, si lasati-le acolo peste noapte, sau 12 ore. Dupa aceasta protectiile scutec se pun la uscat.

Unde le gasiti?

La Greenbaby veti putea gasi chilotei si pantalonasi de lana de la Woollywraps. Am decis sa comercializez Woollywraps, pentru ca Woollywraps este o afacere de familie, si imi plac afacerile mici, de familie, si pentru ca produsele lor sunt de foarte buna calitate. Chilotelul suport Woollywraps pe care l-am folosit cu fetita mea, m-a convins de acest lucu. Chilotelul si-a pastrat forma si culoarea si dupa multe spalari, si a functionat perfect ca chilotel suport pentru scutece lavabile. Nu in ultimul rand, imi plac si pentru ca sunt extrem de dragute.
Va incurajez cu drag, sa le incercati!

Voi ati incercat deja chilotei sau pantalonasi din lana? Care este parerea voastra? Daca nu le-ati incercat inca, ati dori sa le incercati?

6 comentarii:

  1. Eu le-am încercat, și n-aș mai folosi PUL pentru nimic în lume! Sunt fan absolut al pantalonașilor de lână! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie nu imi plac in mod deosebit, ne-am obsinuit greu cu eu, Matei nu ii suporta vara, acum ii purtam ocazional in casa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cirmocska, ma bucur ca iti plac chiloteii de lana. E un alt "feeling" decat chiloteii cu PUL, intr-adevar. :)
    Andreea, cred ca si aceasta e un lucru care depinde de preferinte. Unora le place, altora nu. Vara nu le-am incercat in timpul zilei, numai noaptea (chiloteii, nu pantalonasi), si atunci Agnes nu a protestat de loc. O sa vad cum va reactiona baietelul.

    RăspundețiȘtergere
  4. as incerca dar nu stiu de unde sa iau!
    abia acum am inceput sa folosim scutece lavabile dar nu am inca destule :) si noaptea nu ma-ncumet sa folosim,ca ziua abia ii tin un scutec cu buzunar cu 2inserturi maxim 2ore jumate! bea la apa de stinge :)
    avand in vedere ca sunt si insarcinata vreau sa folosesc la bebele ce va veni doar scutece lavabile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aca,felicitari, si nastere usoara!
    La Greenbaby vei gasi foarte curand chilotei suport si pantalonasi din lana Woollywraps,- am editat putin postarea cu detalii despre Woollywraps.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna seara tuturor ... vrem si noi sa trecem la scutece lavabile ...nu am inteles un lucru pantalonasii de lana se pun in loc de cei din pul , dar ei se uda daca scutecul textil este ud ? iar daca se uda ... cum adica nu se spala ci doar se aerisesc ?

    RăspundețiȘtergere