Dragi mamici. Vazand ca foarte multe dintre voi au retineri fata de purtarea bebelusului in spate, desi acest lucru are foarte multe avantaje, am decis sa pornesc o serie de articole despre acest subiect, sa va conving macar sa incercati. Haideti sa discutam, sa cautam solutii, moduri de legare diferite, pana si voi va imprieteniti cu purtarea bebelusilor in spate in wrap si alte mijloace de purtare. Eu va propun diferite metode de montarea copilului pe spate si diferite technici de legare, voi incercati si imi dati feedback pe blog, daca ati reusit, daca v-a placut etc. Aveti chef? Daca da, sa incepem:
Pentru start va recomand sa cititi (eventual sa recititi) un articol mai vechi de pe acest blog pe subiectul purtarii in spate.
In acel articol am enumerat diferite motive pentru care purtarea in spate este recomandata. Sa recapitulam pe scurt:
-este mai sanatos pentru mamica- perineul si coloana persoanei purtatoare nu este supus unei greutati asa de mari ca si in cazul purtarii in fata. -este mai confortabil- incercati sa purtati un rucsac de 10 kilograme in fata, iar dupa aceea puneti-l pe spate...o sa vedeti diferenta -copilul vede mai multe din lume- dupa cateva luni de obicei bebelusii devin mai curiosi, vrea sa vada mai multe, si cand mamica le pune in wrap in fata devin agitati. Multi parinti solutioneaza acest lucru prin purtarea copilului in fata, cu fata inainte, dar acest lucru nu este recomandat de loc. Daca bebelusul vrea sa vada lumea, purtarea in spate (sau pe sold pe scurta durata) este solutia -purtarea in spate este confortabil si pentru plimbari mai lungi, greutatea copilului se distribuie pe ambii umeri si pe spate (fata de purtarea pe sold, care pune greutatea pe un umar si nu este confortabil pe termen lung)
Stiu, ca unele mamici au retineri fata de purtarea in spate pentru ca se tem ca copilul nu poate sa comunice daca are probleme in spate. Dupa experienta mea si a multor mamici care isi poarta copii in spate de la o varsta foarte mica (chiar si cateva saptamani!), este inutil sa ne temem. Daca avem bebelusul lipit de spatele nostru ii vom simti fiecare miscare, ii vom auzi chiar si respiratia, si ne vom da seama cu siguranta daca bebelusul doreste sa-l luam jos din spate. Din cand in cand ne putem uita in oglinda (cand suntem acasa), sau in vitrinele magazinelor, geamul masinilor parcate pe strada. Sau daca dorim, putem sa folosim o oglinda mica de machiaj, sau oglinda speciala pentru purtarea bebelusilor.
Invatarea purtarii in spate, mai ales in wrap, necesita putin timp si rabdare. Daca doriti sa incepeti, va recomand sa exersati prima data in casa. Daca aveti un ursulet sau o papusa mai mare, puteti incepe sa exersati cu ea in fata oglinzii. Invatati o metoda sigura prin care puteti sa puneti copilul in spate, si de asemenea o metoda cu care-l puteti lua jos in siguranta.
Cum ne punem copilul in spate: Hip scoot:
Shoulder lift:
Si aici puteti vedea mai multe metode. Metoda mea preferata, pe care-l folosesc zi de zi, este metoda numita "shoulder twist". Va recomand sa-l incercati!
O metoda pentru luarea copilului jos de pe spate:
Astept parerile, experientele voastre, si in cateva zile revin cu un nou articol despre subiect. Pana atunci, spor la exersat!
cat are bebele din spatele tau? Eu as purta-o pe zgaiba in spate, are 4 luni jumatate. Eu dorm si cu spatele la ea noaptea, asa ca ii stiu semnalele, crezi ca e ok de dus in spate prin casa la varsta asta?
Eu metoda asta de pus copilul în spate folosesc:
RăspundețiȘtergerehttp://www.youtube.com/watch?v=u3BFvehgky0
Asta merge pentru copii mai mari.
Sau câteodată varianta hip scoot prezentată.
cat are bebele din spatele tau? Eu as purta-o pe zgaiba in spate, are 4 luni jumatate. Eu dorm si cu spatele la ea noaptea, asa ca ii stiu semnalele, crezi ca e ok de dus in spate prin casa la varsta asta?
RăspundețiȘtergerebebe are 5 luni acum, dar il port in spate de cand avea cam 2,5 luni. La 4 luni jumatate poti purta bebe in spate linistita.
RăspundețiȘtergere