vineri, 13 mai 2011

Cupa menstruala Mooncup si in Romania!



De saptamana viitoare veti gasi Mooncup, cupa menstruala fabricata in Mare Britanie din 2002 si apreciata de o multime de femei in 50 de tari ale lumii, si la Greenbaby.

Acest produs menstrual este o alternativa sanatoasa, ecologica si economica la tampoanele si absorbantele obisnuite. Se introduce in vagin unde colecteaza fluidele menstruale, nu usuca sau iriteaza mucoasa vaginului, ca si tampoanele.
Mooncup este o cupa menstruala de 5 centimetri, confectionata din silicon medical, fara latex, este hipoalergen, nu contine BPA, ftalati sau alte substante toxice.
Se poate folosi si noaptea, sau cand calatoriti, inotati sau faceti exercitii fizice. Puteti folosi o singura cupa menstruala Mooncup pentru mai multi ani, cheltuind pe ea suma pe care l-ati cheltui pe tampoane in 3-4 luni. Folosind Mooncup puteti reduce si cantitatea de deseuri. Numai in Marea Britanie se folosesc 4.3 miliarde de produse sanitare de unica folosinta intr-un an, care toate ajung in groapa de gunoaie sau in mare.

Fie ca doriti sa va reduceti amprenta de carbon, economisi bani, sau sa fiti mai sanatoase, sunt mai multe cauze pentru a alege Mooncup!

Puteti citi multe intrebari si raspunsuri legate de Mooncup in limba engleza, aici.

16 comentarii:

  1. De unde poti sa stii care marime ti-e buna???
    As citi cu placere si experiente de calatorii prin Romania cu Mooncup (wc-uri publice, trenuri, hipermarkete)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am pus un tabel pe site, dar scriu si aici pe scurt: pentru femeile sub 30, care au nascut cu cezariana sau inca nu au nascut de loc, este recomandata marimea mai mica, B. Pentru femeile peste 30 de ani si/sau care au nascut pe cale naturala, se recomanda marimea mai mare, A.

    Ceea ce priveste calatoria cu Mooncup: se recomanda schimbarea lui la 4-8 ore, ceea ce este o perioada destul de lunga. Pentru a-l schimba nu este nevoie de multe lucruri: apa pentru spalarea mainilor si pentru clatirea cupei. Eventual poti sa iei cu tine apa intr-un flacon mic si un sapun daca mergi undeva unde nu ai acces la apa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru femeile peste 30 de ani care au nascut prin cezariana, ce dimensiune ati recomanda?

    RăspundețiȘtergere
  4. In mod normal as recomanda marimea A. Daca sunteti o fire sportiva, atletica, si aproape de 30, atunci recomand marimea B.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate, in prezent, nu mai practic niciun sport si nicio activitate sportiva. Ma gandesc sa ma reapuc de inot in viitorul apropiat. Si am peste 30 de ani. Am tot citit despre mooncup si mi-o doresc, dar ma impiedic de acest detaliu de marime :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Inteleg. :) Oricum, diferenta nu este mare intre cele doua marimi. Cu un A eu zic ca ai fi ok. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Diferenta este in diametrul cupei: Marimea A are un diametru de 46mm si o lungime de 50mm. Marimea B are un diametru de 43 mm si o lungime de 50 mm. Ambele marimi au o coada de 21 mm (pentru a scoate cupa menstruala), pe care puteti sa-l taieti la marimea corespunzatoare pentru dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc mult, Reka, pt toate informatiile!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu placere, Roxana. Sper ca te-au ajutat. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Cat de adanc trebuie introdusa?Sau "se aseaza" singura cat trebuie?

    RăspundețiȘtergere
  11. Mooncup se introduce mai jos decat un tampon intern. Daca te uiti la video-ul pe care l-am pus si pe site, si acolo se zice acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  12. cum putem comanda?...eu am plasat o comanda in noiembrie si inca nu am primit nimik...nu cred ca mai primesc....

    RăspundețiȘtergere
  13. Comanda se plaseaza pe site (www.wrapmamashop.ro), telefonic sau in e-mai (info@wrapmamashop.ro). Daca ati comandat prin una dintre metodele de mai sus, ar fi trebuit sa primiti cupa neaparat. Comenzile se onoreaza in 24-48 ore de la plasare. Va rog sa ma contactati in e-mail cu numele dumneavoastra sa clarificam situatia.

    RăspundețiȘtergere
  14. nu stiu daca mi-a scapat mie, insa nu am vazut cat costa....

    RăspundețiȘtergere