joi, 26 mai 2011

Sa ne protejam copii de radiatiile solare!



Desi toti avem nevoie de lumina soarelui, radiatiile solare UV pot fi foarte daunatoare, cancerigene. De aceea este foarte important sa ne protejam copii (si pe noi insine) de radiatiile solare.

In cazul copiilor cu varsta sub 6 luni este important sa nu le expunem direct la soare. Este bine sa poarte haine tesute des, dar totusi lejere, care le acopera tot corpul. O palarie cu flansa lata este indispensabila. Daca este posibil, e bine sa ne plimbam cu bebelusii mici numai in umbra (eventual putem folosi si o umbrela sa facem umbra), si sa ne plimbam mai mult dimineata devreme sau dupa amiaza, dupa ora 16. Cele mai multe creme de protectie solara nu sunt recomandate pentru bebelusi sub 6 luni.

Trebuie sa protejam si bebelusii si copii mici mai mari de 6 luni. Modul cel mai eficient pentru protejarea lor este tot imbracamintea adecvata, folosirea unei palarii, si a ochelarilor de soare. Este important si in cazul lor sa mergem in aer liber mai mult dimineata si dupa amiaza, si sa stam mai mult la umbra.
Pentru copii peste 6 luni putem folosi si o crema de protectie solara, dar trebuie sa fim atente la alegerea cremei corespunzatoare.

Ce fel de crema sa folosim?

Prima data trebuie sa verificam ingredientul principal al cremei. Este bine sa folosim o crema cu filtru mineral, fata de cremele cu filtru chimic.

-Sa evitam cremele care contin urmatoarele substante: oxybenzone, Benzophenone-3, Vitamina A. Sa alegem mai degraba cremele pe baza de oxid de zinc sau dioxid de titaniu.

-Sa evitam solutiile de protectie solara in forma de spray sau pudra, si cele cu factor de protectie peste 50+ SPF. Sa folosim creme cu SPF 30, cu spectru larg, care sunt eficiente impotriva radiatiilor UVA si UVB.

Inainte sa dam cu crema o suprafata mai mare pe corpul copilului mic, este bine sa testam pe o suprafata mica, pe brat, si sa aplicam crema numai daca nu apar iritatii, reactii alergice. Cremele se aplica de mai multe ori pe zi, in special cand copilul se joaca in apa intre timp sau daca transpira mult.

sursa de informatii

4 comentarii:

  1. Reka, tu ce recomandari personale ai avea? Ma refer la creme. SI la capitolul imbracaminte adecvata, la ce te referi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru fetita mea am folosit o crema cu SPF 30 de la Eco Cosmetics (cumparat de la organik.ro), pe baza de dioxid de titaniu. Il vom folosi si anul aceasta. Iar la imbracaminte: consider ca palaria este foarte importanta si ochelarii de soare, daca copilul il suporta. Ca imbracaminte ideal ar fi ceva din in, care este lejer, dar acopera si picioarele si mainile copilului- soacra a cusut cateva astfel de costumase pentru vara pentru fetita mea cand avea aproape un an. la copii mai mari suprafetele descoperite pot fi protejate cu crema&umbra cel mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant articolul, dupa parerea mea protectia pentru copii este foarte importanta, chiar daca incercam pe cat posibil sa nu ii expunem direct la soare, atat crema de protectie cat si ochelarii de soare nu trebuie sa lipseasca. Eu am gasit pe site-ul www.bebeardealul.ro creme de protectie solara pentru copii la preturi avantajoase, si am primit si reducere. Va recomand cu incredere: https://bebe.farmaciaardealul.ro/vichy-ideal-soleil-spray-delicat-copii-spf-50-200-ml?___SID=U

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesant articolul, dupa parerea mea protectia pentru copii este foarte importanta, chiar daca incercam pe cat posibil sa nu ii expunem direct la soare, atat crema de protectie cat si ochelarii de soare nu trebuie sa lipseasca. Eu am gasit pe site-ul www.bebeardealul.ro creme de protectie solara pentru copii la preturi avantajoase, si am primit si reducere. Va recomand cu incredere: https://bebe.farmaciaardealul.ro/vichy-ideal-soleil-spray-delicat-copii-spf-50-200-ml?___SID=U

    RăspundețiȘtergere