sâmbătă, 27 august 2011

Pregatiri pentru Zilele Babywearing Satu Mare




Anul acesta organizam a treia editie a Zilelor Babywearing din Satu Mare. Acest eveniment are ca scop principal promovarea purtarii bebelusilor si copiilor aproape de corp in diferite mijloace de purtare. Saptamana Internationala Babywearing se organizeaza intre 10-16 octombrie in multe tari ale lumii, cu motto-ul "A World of Possibilities"- adica "O lume a oportunitatilor". Purtarea bebelusilor chiar este o lume a posibilitatilor, si prin organizarea zilelor dedicate purtarii bebelusilor dorim sa deschidem aceasta lume pentru cat mai multi parinti cu copii mici, ca si ei sa poata avea parte de experientele pe care le pot trai numai asa, purtandu-si copilul.
Programul editiei a treia din Satu Mare va include o defilare in oras cu bebelusi in mijloace de purtare, prelegeri despre purtarea bebelusilor si despre alaptare, lucru de mana si programe muzicale pentru copii mici.

Diferite evenimente se vor organiza si in alte orase ale tarii, precum Targu-Mures, Miercurea-Ciuc si Sfantu-Gheorghe.

Ar fi foarte util daca s-ar organiza astfel de evenimente in cat mai multe locatii, prin intermediul carora cei interesati ar putea afla mai multe despre purtarea bebelusilor, in special despre mijloacele de purtare corespunzatoare pentru acest scop, si despre folosirea corecta a mijloacelor de purtare.

Voi reveni cu programul detaliat si mai multe informatii in cateva saptamani.

Cautam sponsori!
Daca crezi ca promovarea purtarii bebelusilor este un lucru important, ne poti ajuta prin oferirea unor produse, obiecte pentru tombola organizata cu aceasta ocazie (de ex. jucarie din materiale naturale, produse cosmetice naturale, carti etc.). Neavand alte resurse financiare, speram sa acoperim costurile de organizare a eveimentelor din vanzarile biletelor de tombola. In schimb, oferim reclama: logo pe afise si flyere, mentionarea site-ului, numelui firmei la evenimente, plasarea unor afise, bannere publicitare la locul desfasurarii evenimentelor. In legatura cu oferte de sponsorizare pot fi contactata la wrapmama(at)gmail(punct)com.


joi, 18 august 2011

Copii mici si muzica



De curand am descoperit bucuria de a canta pe instrumente muzicale in familie, am inceput sa cantam la diferite instrumente muzicale impreuna cu fetita mea. Am invatat si ascultat cantece impreuna si pana acum, dar instrumentele muzicale facute direct pentru copii imbogatesc experientele muzicale ale celor mici. Impreuna cu ei putem acompania cantecele preferate, putem sa experimentam cu sunete, ritmuri si melodii. De aceea am decis sa imbogatesc oferta magazinului Greenbaby cu o selectie de instrumente muzicale din materiale naturale, create in special pentru copii.

De ce este recomandat educarea muzicala a copiilor mici?
Muzica, cantecul, ritmul sunt necesitati firesti ai copiilor, au un rol significant in dezvoltarea personalitatii.
Dezvoltarea abilitatilor muzicale a copiilor ajuta nu numai la dezvoltarea muzicalitatii lor, dar si la dezvoltarea armonioasa a creierului, ceea ce ajuta ca copii sa devina mai sensitivi, creativi, perseverenti, inteligenti. Vor fi capabili sa-si exprime sentimentele, astfel si capacitatea lor de a comunica va fi imbunatatita.

Chiar si fatul intalneste ritmul: aude baterea inimii mamei, simte ritmul mersului ei. Mai tarziu, asezam bebelusii pe genunchi si le „leganam”, batem din palme impreuna. Fiecare copil este muzical. Muzica pentru copii este ca o vraja. Fiecare copil are in el dorinta de a incerca toate, incluzand si cantarea pe instrumente. Unele studii arata ca experientele muzicale din primii ani de viata imbunatatesc functionarea creierului si ajuta ca procesul invatarii sa fie mai eficienta si mai tarziu.
- Cu ajutorul muzicii si a cantecelor copii pot sa-si exprime sentimentele, pot reactiona la muzica cu corpul lor.
- Ascultarea muzicii si cantecele in perioada insusirii vorbirii imbunatateste nu numai abilitatile muzicale, dar si pe cele lingvistice.
- Imbunatateste abilitatea de a colabora cu parintii, cu camarazii
- Imbunatateste abilitatea de a rezolva probleme
- Ascultarea muzicii placute are un efect calmant
- Copii sunt multumiti de sine cand observa ca in timp ce danseaza sau joaca la un instrument muzical pot sa-si controleze trupul si mintea de odata, in armonie
-Pot invata expresii si idei noi cand inventeaza cantecele lor, sau cand canta cantece cunoscute si se misca, danseaza la ritmul muzicii. Textul cantecelor imbogateste cunostintele lor despre lume.
-Timp ce joaca jocuri muzicale cu prietenii invata sa fie atenti la altii, sa schimbe idei, sa faca compromisuri
-Inceperea timpurie a educatiei muzicale ajuta parintii in a alege un instrument muzical la care copilul poate sa invete la scoala de muzica
Deci, muzica imbunatateste abilitatile cognitive, emotionale, sociale, lingvistice si fizice ale copilului. Si cel mai important dintre toate: muzica inseamna multa, multa fericire.

>

vineri, 12 august 2011

Concediu cu bebe in spate




La inceputul lunii am fost cu intr-o tabara de arte contemporane, cu 2 copii mici, cu cortul. Recunosc, ca am ezitat putin inainte de plecare, pentru ca nu stiam cum o sa ne descurcam cu copiii cu cortul, fara unele lucruri de care suntem obisnuiti in viata de zi cu zi. Ma bucur foarte mult ca in final am avut curajul si am mers. Copiilor le-a placut foarte mult aceasta experienta, inclusiv baietelului meu de 9 luni, care a petrecut mult timp in spatele meu, timp ce eu puteam sa particip la activitatile taberei- in special in atelierul de cusut papusi.

Bebe in spate in vreme friguroasa:


In vreme ploioasa:


Timp ce coseam o papusa:


Si altora le place Manduca:


Ce ziceti? Facem reclama buna pentru Manduca?


Si iata papusa si un elefant, cusute de mine in timpul taberei:


Mergem si la anul!